Ciutat

Sabadell continua amb les restriccions per risc alt d’incendi

Cal extremar les mesures preventives durant els mesos de més calor

Les mesures extraordinàries es mantenen en vigor a Sabadell com a mínim fins a la mitjanit del dimarts

Imatge d'arxiu de treballs de remull després d'un incendi a Sabadell

Sabadell es troba des del divendres en el nivell 3 del Pla Alfa establert des del Departament d’Interior de la Generalitat per alertar sobre el risc d’incendis. Segons ha anunciat aquest dilluns el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, les restriccions es podrien prorrogar uns dies més davant l’onada de calor, que obliga a mantenir la màxima prudència. De moment, continuen en vigor fins a la mitjanit d’aquest dimarts.

Les mesures extraordinàries afecten els accessos a zones naturals i les activitats de lleure, inclosos casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi. A més, està limitada la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

També està afectada l’activitat agrícola amb ús de maquinària, prohibida entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Elena ha assenyalat que la situació és “extrema” i que el més “prudent” és mantenir les restriccions davant l’acumulació de calor i la sequera, encara que les temperatures puguin baixar una mica. A més, la calor rebrotarà a finals de setmana, segons les previsions.

Un total de 275 municipis catalans estan afectats per les mesures. Segons el conseller, la llista de territoris podria variar a partir del dimarts en funció de la situació climàtica que presenti cadascun d’ells.

Sabadell, en risc màxim d’incendi

Comentaris
To Top