Ciutat

Creen un parc infantil a base de xarxes de pesca recuperades del mar

L’àrea s’ha habilitat a la plaça del Primer de Maig, al barri de Can Puiggener, i ha suposat una despesa de prop de 12.500 euros.

Víctor Castillo

Can Puiggener compta amb el primer parc infantil català fabricat exclusivament amb materials plàstics reciclats. L’àrea s’ha habilitat a la plaça del Primer de Maig, que aquest dimecres ha acollit la presentació oficial per part dels principals representants del consistori. La instal·lació ha implicat un pressupost de quasi 12.500 euros i posa a disposició dels infants del barri un total de sis jocs nous, entre tobogans, gronxadors i molles.

Està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin enllestides a finals d’aquest mes, malgrat tot, els infants del barri l’han estrenat abans d’hora.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat aquest dimecres al matí la nova zona infantil / Víctor Castillo

Material reciclat del fons marí

L’empresa encarregada del projecte ha estat Kompan, que ha construït el parc lúdic mitjançant xarxes de pesca recuperades del fons marí. És la primera zona infantil d’aquestes característiques, ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics. A més de les xarxes de pesca, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

Hi ha previstos 16 parcs més

No serà l’única plaça sabadellenca que experimentarà novetats: el consistori té previst instal·lar 16 zones infantils lúdiques a altres punts de la ciutat durant les properes setmanes. El projecte s’integra dins d’un pla de millora dels parcs infantils pressupostat en prop de 50.000 euros.

Víctor Castillo

Víctor Castillo

Víctor Castillo

Comentaris
To Top