Ciutat

Sabadell comprarà nous autobusos híbrids i elèctrics per al transport urbà

El Ple extraordinari d’aquest divendres posa sobre la taula la incorporació de 13 noves unitats de vehicles híbrids i elèctrics a la flota d’autobusos urbans

Tres dels autobusos híbrids recentment adquirits per Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Sabadell aposta per la mobilitat neta i sostenible. El Ple extraordinari d’aquest divendres posa sobre la taula la incorporació de 13 noves unitats de vehicles híbrids i elèctrics a la flota d’autobusos urbans que opera Transports Urbans Sabadell (TUS). Amb aquests, ja seran 41 vehicles –d’una flota de 67 unitats- que circulen generant baixes emissions. La xifra suposa un 62% del total del nombre d’autobusos, reforçant els passos fets en aquesta direcció els darrers temps.

L’adquisició dels vehicles es farà previsiblement a principis de 2023, en una operació que tindrà un cost estimat de 6.055.500 euros. Cada vehicle costa 315.000 euros en el cas dels híbrids i 550.000 euros pels elèctrics. Del total d’autobusos nous, 7 seran híbrids amb motor dièsel-elèctric i 6 seran de propulsió totalment elèctrica.

La renovació progressiva dels autobusos té diversos objectius. D’una banda, segons apunta l’ajuntament, es reduiran les emissions de gasos contaminants i es millorarà la qualitat i l’eficiència econòmica de la flota. A més, la incorporació dels nous vehicles també permetrà millorar la comoditat de les persones usuàries i de la ciutadania en general, en incorporar aparells amb menys vibracions, menys soroll interior i exterior i amb nous dissenys que permeten l’aprofitament màxim dels espais del vehicle.

16 línies d’autobusos en dies laborables i 7 línies en dies festius

La xarxa actual de transport urbà compta amb 16 línies d’autobusos en dies laborables i 7 línies en dies festius. Aquesta incorporació permetrà retirar 13 dels vehicles més antics que té la flota, que superen els 18 anys, reduint així la mitjana d’antiguitat que tenia la flota el 2021.

Aquesta inversió està en concordança amb les corresponents a la transformació de les cotxeres de la TUS per a la instal·lació de punts de càrrega d’autobusos elèctrics, amb un import de 922.927,50 euros, i amb la renovació del Sistema d’Ajuda de l’Explotació i de les pantalles d’informació a les parades, amb un import de 2.329.250,00 euros.

Els primers autobusos elèctrics a Sabadell, a finals de 2023

Comentaris
To Top