Ciutat

El barri de Covadonga presenta la seva bèstia

bestia Covadonga
La bèstia després de la seva revelació al veïnat / Victor Castillo

El barri de Covadonga està de celebració. La festa major ha arribat als seus carrers, enguany amb un acte molt especial, la presentació de la nova bèstia a la plaça de la Sardana. La figura, que encara no té nom, és un llop amb pell de xai, i s’ha creat a partir d’un conte escrit i il·lustrat per Glòria Marín. El veïnat del barri podrà escollir-lo mitjançant una votació popular, prèviament tothom qui vulgui pot dipositar la proposta a una urna. Després els Pastors d’Onga, la secció de foc del barri, farà una votació interna final.

La bèstia també pot llançar aigua i caramels / Victor Castillo

A falta de foc, pòlvora

Per acompanyar la presentació a la plaça es va celebrar La Trobada del Bestiari. Hi van participar diverses entitats com Vibria del Poblenou (Barcelona) o Folqui de Foc (Hospitalet). Malgrat ser colles que actuen amb pirotècnia aquest cop ho van haver de fer amb aigua, a causa de les restriccions per alt risc d’incendi. No obstant això, diumenge al matí s’ha celebrat una trobada i cercavila de trabucaires, que ha servit per despertar al veïnat.

trabucaires Covadonga

Les cinc colles han recorregut el carrer de Covadonga / Victor Castillo

Des de l’Associació de Veïns el seu president, José Luís Fernández, ha valorat molt positivament la presentació de la bèstia: “Estem molt contents, tot i que les restriccions fan que estrenar una bèstia de foc sense foc sigui estrany”. Malgrat no haver-la pogut estrenar com cal Fernández espera tenir una nova oportunitat: “A l’octubre farem festa grossa, esperem poder cremar i llavors sí fer una bona presentació”. Respecte als trabucaires també ho ha valorat molt positivament:”És una mini trobada de 5 colles d’arreu de Catalunya, per la ciutat no és habitual i ens suposa un orgull”.

Les activitats no s’aturen

Tot i la calor i les restriccions l’Associació ha plantejat alternatives. La principal una guerra d’aigua a la tarda. Aquesta s’ha sumat al tradicional concurs de truites, el més antic de la ciutat, el vermut popular i els diferents concerts celebrats a la plaça de la Sardana.

bestia Covadonga

La part posterior de la bèstia representa la pell d’un xai / Victor Castillo

Comentaris
To Top