Ciutat

Nova pròrroga de les restriccions per alt risc d’incendi a Sabadell

Cal extremar les mesures preventives durant els mesos de més calor

Les mesures continuaran vigents almenys fins al pròxim dimarts a mitjanit

Les temperatures no donen treva i les previsions apunten a una pujada de les temperatures aquest cap de setmana. Donades les circumstàncies, el Departament d’Interior de la Generalitat ha decidit prorrogar les restriccions per alt risc d’incendi que afecten Sabadell des de fa una setmana. Les mesures estaran en vigor almenys fins la mitjanit del proper dimarts.

La ciutat es troba des del dijous passat en situació d’alerta en el nivell 3 del Pla Alfa, per la qual cosa van entrar en vigor una sèrie de mesures per fer front a l’elevat risc d’incendi. Davant el gran nombre de focs originats al territori català, el Govern va decidir prorrogar inicialment fins aquest divendres les restriccions, que ara es tornen a allargar.

Les mesures extraordinàries afecten sobretot els accessos a zones naturals i les activitats de lleure, inclosos casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi. A més, està limitada la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables, i l’activitat agrícola, que també pateix restriccions.

Nous municipis afectats a Catalunya

El Departament d’Interior ha ampliat a 357 municipis de 27 comarques les restriccions per l’onada de calor i tancarà 11 massissos fins a la mitjanit de dimarts. Així, la Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el nivell 3 del Pla Alfa a 82 municipis més que els vigents fins ara i a set comarques més. Pel que fa als massissos es passa de nou a onze, ja que s’hi sumen Montmell-Marmellar i Montsant. Les restriccions estaran vigents des de la mitjanit de divendres a la mitjanit de dimarts. Entre d’altres, es manté la suspensió d’activitats de lleure, es restringeixen les colònies i se suspèn l’activitat agrícola amb maquinària entre les 12 i les 18 hores en els municipis amb el nivell 3 activat.

Sabadell continua amb les restriccions per risc alt d’incendi

Comentaris
To Top