Ciutat

Sabadell, en risc màxim d’incendi

Cal extremar les mesures preventives durant els mesos de més calor

Entren en vigor una sèrie de restriccions extraodinàries a Sabadell per a fer front al risc d’incendi

Treballs de remull en un incendi forestal, en una imatge d'arxiu

L’onada de calor que afecta Sabadell aquesta setmana viurà des d’aquest divendres els seus episodis més calurosos. Així, des de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Sabadell avisen que la ciutat es troba situació d’alerta en el nivell 3 del Pla Alfa establert des del Departament d’Interior de la Generalitat per establir el risc d’incendis.

Per aquest motiu, l’agrupació informa de l’aplicació de diverses restriccions extraordinàries per fer front a les altes temperatures.

En primer lloc, queden restringits els accessos a zones naturals i es suspenen les activitats de lleure. També es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

D’altra banda, se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.

Alhora, se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes, i es restringeix l’ús d’eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s’han d’utilitzar per motius de força major s’ha de comunicar a agents rurals.

Totes les mesures seran vigents des d’aquest divendres fins a les 00.00 hores de dimarts dia 19, excepte les dues relatives a activitats de lleure i esportives que seran vigents a partir de les 12 hores de divendres amb la mateixa finalització.

La Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques. Segons Interior, es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d’altres.

Comentaris
To Top