Ciutat

L’onada de calor s’aguditza a Sabadell

Onada de calor

El consistori ha adoptat una sèrie de mesures addicionals per pal·liar les altes temperatures

Una dona utilitza un ventall per intentar fer passar la calor

L’onada de calor continua afectant Sabadell. La pujada de les temperatures, que s’ha notat des de l’inici de setmana i que viurà el seu pic a partir de divendres, ha obligat l’Ajuntament a prendre mesures per pal·liar la calor. Així, més enllà de les recomanacions habituals davant les dades que marquen els termòmetres, el consistori ha incentivat un seguit d’accions excepcionals.
En aquesta línia, el Govern municipal ha acordat, en coordinació amb la companyia Aigües Sabadell, la instal·lació de 12 punts d’hidratació públics a diferents espais de la ciutat, que se sumen a les més de 200 fonts d’aigua potable que estan ubicades a places, parcs i carrers.

Sensibilització amb tots els col·lectius

De forma coordinada, Aigües de Sabadell i l’Ajuntament també han orientat accions en els casals d’estiu organitzats des d’acció social. A més, s’ha fet una crida a entitats socials per evitar els actes en hores més caloroses, posant èmfasi en la importància de prendre mesures d’autoprotecció.
Les recomanacions passen també per estar especialment atent a l’estat o situació de nadons i infants petits, gent gran i persones amb malalties cròniques, col·lectius amb un risc més alt.

En un comunicat, el consistori sabadellenc detalla que en el context d’onada de calor, hi ha un protocol específic que s’activarà tal com preveu el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que pot activar la fase d’alerta o prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

A Sabadell, s’esperen temperatures que es podrien enfilar per sobre els 35 graus durant el dia, i amb nits tòrrides, a partir de divendres, fregant els 25 graus.

A més, s’espera que a partir amb l’arribada del cap de setmana, el tercer episodi que viurà Sabadell en els darrers dos mesos visqui el seu punt àlgid, amb temperatures que experimentaran un lleuger repunt, entre cinc i set graus per sobre la mitjana en aquestes alçades de juliol.

Nits tòrrides i temperatures superiors als 35 graus

Comentaris
To Top