Publicitat
Diners

Dos joves vallesans creen un ‘marketplace’ de compra i venda de NFT dinàmics

NFT Fragsy Romà Llambés

Fragsy tancarà aviat una ronda d’inversió de 150.000 euros

El santcugatenc Romà Llambés és un dels cofundadors de Fragsy, ‘start-up’ nascuda a finals del 2021 / VÍCTOR CASTILLO

Dos joves de Sant Cugat pretenen fer-se un lloc en el món dels NFT, que són la versió digital de qualsevol producte tangible o intangible (música, art, segells…) al qual s’atorga un valor. Romà Llambés (21 anys) i Román Via Dufresne (20 anys) han creat una plataforma oberta de compra i venda de NFT. Es tracta de Fragsy i ja està operativa des de fa una setmana.

El marketplace disposa d’una base de dades de 1.500 creadors de contingut (músics, artistes, esportistes, entre d’altres), que seran qui crearan NFT i els posaran a la venda a la mateixa plataforma. “Tothom qui vulgui en podrà comprar i després vendre’n. Frasgy només s’endurà una comissió del 5% de les transaccions. Volem tenir un mercat de volum amb milions de transaccions cada dia”, explica el Romà Llambés, qui és el conseller delegat de la companyia, a banda de cofundador.

Com funcionen els NFT?

Així mateix, els NFT funcionen a través de la tecnologia blockchain, que emmagatzema la seva informació. En el cas dels NFT dinàmics (pels quals aposta Fragsy) aquesta informació es pot canviar, a diferència dels NFT estàndards.

I per què voldria algú comprar un NFT? Doncs per vendre’l per més diners i tenir així un benefici. Fragsy serà el lloc ideal per aconseguir-ho, segons apunta Llambés. No obstant això, la plataforma té molts més casos d’ús més enllà de l’especulació, com ara el col·leccionisme digital (art), l’entreteniment (música, videojocs), la logística o les finances descentralitzades, entre altres.

De fet, l’empresa emergent ha entrat al programa d’acceleració de start-ups a CambrAccelera amb l’objectiu de tancar una ronda d’inversió de 150.000 euros que li permetrà donar a conèixer la plataforma i captar multitud d’usuaris. “Els NFT dinàmics són el futur”, assegura Romà Llambés.

Les empreses emergents de CambrAccelera es donen a conèixer davant d’inversors

Publicitat
Comentaris
To Top