Diners

Fluidra guanya 166 milions d’euros en el primer semestre (-4,5%)

Eloi Planes Fluidra

La companyia d’origen sabadellenc, ara amb seu a Sant Cugat, registra un rècord de vendes en arribar als 1.445 milions, un 22% més que el 2021

Imatge del president executiu de Fluidra, Eloi Planes / CEDIDA (EFE)

L’empresa d’origen sabadellenc Fluidra, líder mundial de la piscina i wellness, ha guanyat 166,5 milions d’euros en el primer semestre de l’any. Això sí, es tracta d’un 4,5% menys que en el mateix període de l’any anterior. La companyia, ara amb seu a Sant Cugat, ho atribueix a les despeses de refinançament.

Pel que fa a les vendes, Fluidra registra un rècord: ha arribat als 1.445 milions, un 21,8% més que el 2021. L’increment es deu sobretot a l’increment de preus i a la consolidació de les adquisicions. L’ebitda registrat en el primer semestre també assoleix una xifra rècord de 361 milions, un 9,3% més. El benefici de caixa net puja fins als 219 milions d’euros, un 1% més que en el mateix període de 2021.

Augmentes les vendes a Amèrica del Nord

Per àrees geogràfiques, el creixement de les vendes ha estat liderat per Amèrica del Nord, que aconsegueix créixer un 41%, impulsat per l’activitat inorgànica, mentre que el sud d’Europa augmenta un 16%, a causa del bon comportament de totes les regions gràcies a la tornada del turisme i a les bones dades a Espanya. La resta d’Europa registra un descens del 8%, mentre que la resta del món té un creixement del 33% liderat per Austràlia.

Per unitats de negoci, la piscina residencial obté un increment de les vendes del 19% en la primera meitat de l’any, mentre que la piscina comercial creix un 57% impulsat pel turisme, les inversions estratègiques i l’activitat inorgànica. El negoci de tractament d’aigua i el de conducció de fluids s’incrementen un 32 i un 13%, respectivament.

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, destaca que la companyia espera una millora del marge interanual en el segon semestre davant del seu “descens temporal” en aquest primer semestre. Així mateix, Fluidra preveu tancar l’any amb unes vendes d’entre 2.500 i 2.600 milions d’euros, que suposaria un creixement d’entre el 14 i el 19%.

Fluidra, als Jocs de la Commonwealth

D’altra banda, Fluidra ha anunciat que liderarà el disseny, subministrament, instal·lació, manteniment i posterior desmuntatge d’una piscina temporal en el centre aquàtic de Sandwell en representació de l’empresa suïssa d’infraestructures temporals Nussli, per als jocs de la Commonwealth de 2022 a Birmingham (Regne Unit). El projecte és un contracte clau en mà pel qual es crearà una piscina d’entrenament temporal de 50x15x2m, que estarà està formada per panells modulars prefabricats.

Comentaris
To Top