Ciutat

Sis de cada deu persones opten pel lloguer a Sabadell

Construcció d’un bloc d’habitatges
Construcció d’un bloc d’habitatges / LLUÍS FRANCO

Sis de cada deu persones que marxen de casa prefereixen el lloguer a la compra d’habitatge. A Sabadell, l’any passat 2.323 persones van comprar un habitatge mentre que 3.873 sabadellencs van optar per un arrendament. Segons les últimes dades, el lloguer representa el 62,5% de les transaccions immobiliàries, una xifra encara per sota de la mitjana catalana (65,6%) i provincial (69,2%) però per sobre de la mitjana del Vallès Occidental (60,5%), segons dades de l’Observatori del Consell Comarcal. 

“El problema que trobo a la compra d’habitatge és l’entrada que s’ha d’avançar. Pocs joves podem fer guardiola”, expressa la Paula Vives, una jove de 25 anys que tot just ha decidit llogar un pis al Centre de Sabadell amb la seva parella. Com ells, pràcticament 4.000 famílies han formalitzat un contracte d’arrendament.

Sabadell, però, no és dels municipis del Vallès més cars per a viure-hi. Cada metre quadrat té un cost de compra de 2.077,19 euros i la ciutat se situa a la dotzena posició de la comarca. El municipi vallesà amb el preu mitjà anual del metre quadrat de compravenda més elevat és Sant Cugat del Vallès (4.035,10 euros el metre quadrat), amb una diferència significativa respecte a la resta de municipis i un 40% superior a la mitjana comarcal.

Ripollet, Barberà, Sant Quirze, Matadepera, Santa Perpètua i Rubí, entre d’altres,  són els municipis més cars per a comprar-hi un habitatge.

Comentaris
To Top