Ciutat

Augmenten els casos de frau elèctric vinculats a plantacions de marihuana al Vallès

Sabadell és la localitat del Vallès Occidental on més casos s’han detectat i més energia s’ha estafat

Els casos de frau elèctric vinculats a plantacions de marihuana s’han duplicat entre el 2018 i el 2021 a Catalunya, segons dades recollides per Endesa. Concretament, la companyia va tancar l’any passat 684 expedients de frau vinculats a les plantacions de marihuana localitzades a l’interior d’habitatges o edificis, el doble que el 2018.

Del total d’expedients oberts, 103 es van ubicar al Vallès Occidental, xifra que suposa el 15% de tot el territori català. Això representa uns 21,31 GWh d’energia recuperada, que equivaldria al consum de 6.088 llars en un any.

En la mateixa línia, Sabadell és la localitat del Vallès Occidental on més casos s’han detectat i més energia s’ha estafat, pràcticament el 20% de la comarca. Endesa va tancar 2021 amb 27 expedients a Sabadell i 4,12 gigawatt-hora recuperats, coneguts com a quilowatts fantasma.

Curiosament, a Ripollet, tot i tenir menys cultius identificats, s’han rescatat 4,12 GWh. Així, entre les dues poblacions, gairebé han monopolitzat els registres comarcals. Aquesta situació es replica, amb lleus diferències, entre Terrassa i Rubí amb Polinyà. A les dues primeres ciutats s’han obert 15 expedients, amb 2,51 i 2,74 GWh defraudats, respectivament. Mentre que a a Polinyà hi ha hagut cinc incoacions i 2,44 GWh d’energia.

L’empresa elèctica ha especificat que el consum mitjà d’una plantació de marihuana pot arribar a l’equivalent de 80 habitatges o més, depenent de la seva dimensió.

Comentaris
To Top