Publicitat
Ciutat

Escoles bressol per facilitar la conciliació familiar a l’agost

El CEIF Can Llong i l’EBM La Romànica obren aquest mes per la prova pilot d”Agost a les escoles bressol’

El mes d’agost acostuma a ser sinònim de vacances. Però no per a tothom. La manca de centres educatius oberts per als més petits deixa moltes famílies sense opcions per compaginar la vida laboral amb les obligacions com a pares i mares. Per això, aquest any s’ha posat en marxa ‘Agost a les escoles bressol’, una iniciativa que neix amb la conciliació de les famílies com a eix vertebrador.

Des de la setmana passada, el CEIF Can Llong i l’EBM La Romànica obren les seves portes per acollir les criatures nascudes l’any 2019. Allà, els infants hi comparteixen experiències i fan tota mena d’activitats lúdiques per amenitzar els matins. “És un projecte molt interessant i ens va molt bé per poder conciliar amb la feina”, explica a les portes del centre de Can Llong la Javiera, mare de la Laura. Fins ara, s’han registrat més de 100 inscripcions de cara a les quatre setmanes de durada d’una iniciativa que s’allargarà fins al 26 d’agost.

L’Ajuntament ofereix així una proposta per a les famílies amb infants que necessiten un suport per a la conciliació, en una prova pilot que irromp per primera vegada a Sabadell amb la corresponsabilitat com a punt de partida. “Ens ajuda a implementar polítiques reals de conciliació”, va detallar aquest dimarts l’alcaldessa accidental i tinenta de Feminismes, Marta Morell. Durant una visita al centre de Can Llong, va celebrar la resposta de les famílies: “ha tingut molt bona acollida”.

El servei és gratuït, de 9 a 12 hores, i està previst que es pugui continuar implementant regularment en el futur, ampliant-lo a noves franges d’edat. “La idea és poder-ho aprofitar més anys i, si és gratuït, molt millor”, sentenciava amb un somriure la Janeth després de portar-hi el seu fill Aimar. La coordinadora de l’escola bressol La Romànica, Gabriela Macias, celebra l’impuls d’aquesta iniciativa. “Soc del barri i calia un projectes d’aquestes característiques”, analitza. El projecte fomenta el dinamisme i la llibertat dels infants. “Fem molts jocs d’aigua. Tenim un pati molt gran i acollidor, amb espai perquè puguin jugar”, explica la Cristina Alfaro, una de les tres educadores a l’aula de Can Llong. Superat el període d’adaptació a un nou entorn, els més petits gaudeixen cada dia de la nova experiència.

Publicitat
Comentaris
To Top