Ciutat

Qui és el sabadellenc més conegut? El mapa amb els noms de cada municipi

El geògraf finlandès Topi Tjukanov ha creat un mapa per identificar les persones més populars de cada poble i ciutat del món

Qui és el sabadellenc més universal? La pregunta, aplicable a qualsevol altre poble o ciutat del món, l’ha intentat respondre el geògraf finlandès Topi Tjukanov, que ha creat un mapa on es mostra el nom de la persona més popular de cada municipi. La informació recollida prové d’una base de dades amb 2,3 milions d’individus, un treball de diversos investigadors publicat a la revista Scientific Data.

En el cas de Sabadell, Kilian Jornet es distingeix com la figura nascuda a la ciutat amb més reconeixement a nivell mundial. A través de dades extretes de la Viquipèdia i Wikidata, el mapa mostra el lloc de naixement de les “persones més notables” del món. L’esportista sabadellenc s’ha proclamat campió del món en múltiples disciplines de muntanya i és especialment conegut per haver guanyat en tres ocasions l’Ultra-Trail du Mont Blanc i la Pierra Menta.

En el mapa, a Catalunya, també hi apareixen noms com els de Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Guadí, Pep Guardiola o Carles Puyol, icones dels seus respectius pobles i ciutats de naixement. A la zona del Vallès, destaquen figures com Agus Medina, Antonio Díaz o Álvaro Soler

L’eina creada per Tjukanov, que treballa com a dissenyador de mapes a l’empresa Mapbox, ha generat algunes polèmiques, com en el cas de Cristòfor Colom o Barack Obama. El mapa es pot visualitzar per nom de municipi o bé per les personalitats nascudes a cada lloc, i en aquest cas es pot restringir per àmbits: ciència, cultura, lideratge o esports.

Comentaris
To Top