Ciutat

El Centre de Cirurgia Experimental del Taulí celebra 50 anys de referència

En un dels racons del Taulí s’amaga el Centre de Cirurgia Experimental, que el 2020 va fer 50 anys i els va poder celebrar ahir divendres, dos anys després, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’un centre de referència en l’àmbit mundial, com destaca el seu director, el traumatòleg Gabriel Gili Cirera. El centre està associat al Taulí, tot i que pertany a la Mútua Sabadellenca, Fundació Privada i serveix perquè els metges cirurgians aprenguin les tècniques que després apliquen als quiròfans de l’hospital.

Demostració d’un exoesquelet durant l’acte / VICTÒRIA ROVIRA

Aquest és un centre de referència en microcirurgia i reimplants. “La gent que es talla un dit, una mà o un braç pensa en Sabadell, perquè aquí formem els alumnes i tenim un equip de reimplants 24 hores. I fem totes les tècniques quirúrgiques, per cirurgians, traumatòlegs, oftalmòlegs, etc.”, explica Gili.

L’avenç de la medicina ha portat a tenir un gran coneixement de cada part del cos, per la qual cosa els professionals s’especialitzen en una especialitat en concret: com columna, maluc, genoll… Els alumnes aprenen al Centre i després ho apliquen a l’hospital. L’acte d’aquest divendres va permetre entregar els diplomes dels darrers tres cursos, ja que no s’havia pogut fer abans per la pandèmia. La celebració va comptar amb la participació del president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, i diversos directius del Taulí.

Comentaris
To Top