Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

Capturant el castell de focs de la Festa Major de Sabadell

Quan tothom pensava a veure el castell de focs de la Festa Major des de l’Eix Macià, o des de casa, el fotògraf sabadellenc Jaume Cusidó es va esmerçar a obtenir una perspectiva diferent per aconseguir una imatge icònica. Des de ja fa uns anys coneix una ubicació que li agrada molt per a aquest moment, i és un camp que hi ha davant del cementiri de Sabadell. Cusidó explica que per alinear els focs amb la Torre de l’Aigua “vas fent fotos i em vaig moure 30 metres”. No era l’únic que estava allà amb un parell d’amics, ja que recorda que en total hi havia una desena de persones fent fotos des d’aquell punt, clau perquè té el riu Ripoll just davant i la perspectiva és molt bona.

L’únic hàndicap de la fotografia no depenia d’ell, i és que “a les 22 h tanquen els llums de la torre”, la mateixa hora en què va començar l’espectacle pirotècnic, la qual cosa “és una llàstima”, perquè hauria fet brillar encara més la fotografia. Cusidó va començar a fer aquest tipus de fotos l’any 2005 des de l’ermita de Sant Nicolau, però l’enquadrament no era el que buscava per al castell de focs. El sabadellenc ha guanyat dos concursos de Festa Major amb fotografies com aquesta. Jaume Cusidó explica que publica les imatges tal com surten de la càmera, però fa “ajustaments generals” amb l’ordinador “per donar-li una mica més de gràcia”, ajustant qüestions com el contrast i la llum.

En tots els casos, per aconseguir una fotografia així, és indispensable comptar amb un teleobjectiu que et permeti acostar-te al que vols capturar, com és el cas. I tenir paciència per enquadrar la imatge perfecta. En aquest cas, per exemple, va anar provant diferents posicions i la imatge la va capturar amb una velocitat de disparament de dos segons i mig.

FOTOS: “No havíem pujat mai a la Torre de l’Aigua!”

Publicitat
Comentaris
To Top