Ciutat

La meitat del consum d’energia de Vimusa provindrà de plaques solars

Plaques solars a Vimusa / CEDIDA

La instal·lació de 96 plaques solars permetrà a l’empresa municipal d’habitatge Vimusa consumir la meitat de la seva energia de fonts renovables.

Els panells solars s’han col·locat a la teulada de l’edifici del vapor Codina, situat al carrer de Blasco de Garay (Centre), i es preveu que produeixin més de 70.000 kWh a l’any, prop del 55% del consum total de l’empresa. La potència instal·lada és de 48 kWp. El 72% de l’energia que es generi servirà per a l’autoconsum i el 28% restant, es vendrà a la companyia elèctrica.

Segons l’Ajuntament, gràcies a aquest canvi es deixaran d’emetre més de 20 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. Això equival a realitzar uns 150.000 km en un cotxe convencional o a les emissions en electricitat equivalents a 35 habitatges en un sol any.

Per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es tracta d’un pas més en la lluita contra el canvi climàtic. La sabadellenca afegeix que instal·lar aquestes plaques a la seu de l’empresa municipal d’habitatge “té un valor simbòlic afegit. És una manera de transmetre un missatge i donar exemple sobre la necessitat de promoure les energies renovables i l’estalvi al conjunt d’edificis de la ciutat”.

Comentaris
To Top