Ciutat

Nova zona de jocs infantils a l’entorn de l’escola Pau Casals

La creació d’aquesta nova àrea respon a la demanda veïnal i de la comunitat educativa

Després de l’adequació del voltant de l’escola Pau Casals, es fa un pas endavant amb la creació d’una àrea de jocs infantils per crear un entorn escolar més accessible i segur. Les obres, que es faran a l’espai entre Mauritània i Via Aurèlia, donen resposta a una demanda veïnal i de la comunitat educativa.

L’àrea infantil tindrà 2.050 m2 i comptarà amb dues zones diferenciades. D’una banda, situada a la part més alta, l’arbrat serà el protagonista juntament amb jocs de trepa i de fusta. De l’altra, a la part baixa, s’instal·laran els jocs infantils tradicionals i s’hi accedirà a través de rampes. Justament les dues àrees estaran connectades mitjançant una rampa amb tobogans i cordes.

Els jocs estan pensats per a infants de 2 a 15 anys de manera que puguin gaudir de la natura a l’hora que desenvolupen les seves habilitats psicomotrius, socioemocionals i creatives mentre les famílies descansen en un espai condicionat per aquesta finalitat.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Ambitec Servicios Ambientales SA per un import de 277.195,27 euros. L’actuació forma part d’un projecte més ampli que ha inclòs, a més de la remodelació del voltant del centre, la creació del recentment inaugurat camí escolar.

Aquesta darrera obra permet que les famílies es desplacin fins a l’escola a peu o en bicicleta de forma segura. També s’han renovat les escales situades entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia i s’han creat noves zones de passeig i estada. En aquesta primera reforma, finançada al 50% amb fons europeus FEDER (EDUSI), s’hi va invertir poc més de mig milió d’euros.

Comentaris
To Top