Ciutat

Detinguts dos responsables d’una associació cannàbica per vendre drogues al local

L’associació ubicada a Sabadell era utilitzada per traficar amb substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell dels Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Policia Municipal de la localitat van detenir el dia 15 de setembre dos homes, de 37 i 26 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el mes de maig d’enguany quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’una associació cannàbica que venia substàncies estupefaents a aquelles persones que s’adreçaven al club. Arran d’aquesta informació els dos cossos policials van crear una operació policial conjunta que va determinar que els màxims responsables del club eren distribuïdors de substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix.

L’associació investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un consum racional i responsable d’aquesta substància, però els investigats venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l’associació i se les emportaven per consumir-les a l’exterior del local.

A banda, els indicis recopilats durant la investigació indicaven que els detinguts desenvolupaven una activitat més pròpia del tràfic de drogues sense buscar, en cap cas, les finalitats legals de promoció i ús controlat dels derivats del cànnabis que promouen les associacions cannàbiques.

Més de 36.000 euros per les substàncies intervingudes 

El dia 15 de setembre els dos cossos policials van portar a terme una entrada i escorcoll autoritzada pel Jutjat número 1 d’Instrucció de Sabadell a l’Avinguda Rafael de Casanova. Dins de l’associació es van localitzar 5 quilos de marihuana, 1 quilo d’haixix, una bàscula i una llibreta amb anotacions de compradors, preus i quantitats.

Segons figura a l’Oficina Central Nacional de Estupefacientes (OCNE), el valor de les substàncies intervingudes seria de 36.255 euros aproximadament. El jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos detinguts.

Comentaris
To Top