Publicitat
Ciutat

La Fundació Olga Torres entrega 120.000 euros a projectes contra el càncer de còlon

La Fundació Olga Torres va entregar aquest dijous un total de 120.000 euros en dues beques repartides entre dos projectes d’investigació contra el càncer de còlon. L’acte d’entrega es va celebrar per primera vegada fora de la seva ciutat d’origen, Sabadell, ja que es va fer a la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, i va comptar amb públic de diversos sectors empresarials. Les beques van ser recollides pel Dr. Manel Esteller (de l’institut Josep Carreras) i la Dra. Ceres Fernández (Fundació Pública Galega de Medicina Xenòmica).

Jordi Carbonell (secretari FOT), Dra. Ceres Fernández (Beca Investigadors emergents), Dr. Joaquim Bellmunt (president FOT), Dr. Manel Esteller (Beca Investigadors consolidats) i Dra. Maite Solé (vicepresidenta FOT) / CEDIDA

Aquest va ser el primer cop que les beques s’entregaven fora de la ciutat d’origen de la fundació, Sabadell, i també la primera vegada que presidia l’acte el doctor sabadellenc Joaquim Bellmunt, nomenat president de la Fundació el passat mes de novembre en substitució del també sabadellenc Josep Bombardó, president i impulsor de la fundació durant quasi 20 anys que va morir el març del 2021.

La Fundació Olga Torres és una entitat privada sabadellenca sense ànim de lucre que ha centrat el seu camp d’actuació en la recerca sobre el càncer de còlon a través de la concessió de beques per a finançar els projectes que selecciona en la seva convocatòria anual, els qual es desenvolupen en centres d’investigació o instituts especialitzats.

Els recursos de la fundació provenen de la gestió del seu patrimoni i les donacions dels ciutadans. Des de 2005, quan es va iniciar la convocatòria de beques, el volum d’ajuts concedits és d’1,7 milions d’euros.

Publicitat
Comentaris
To Top