Vallès

Condemnada una empresa per negar a una empleada recuperar el seu lloc de feina

Imatge d'arxiu

La treballadora va denunciar la companyia fa cinc anys perquè la van canviar de departament sense justificació

El jutjat social número 1 de Sabadell ha condemnat l’empresa Palau Automotive Manufacturing, de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental) a pagar 46.250 euros a una treballadora per negar-li la restitució del seu lloc de feina. L’empleada, del departament d’Administració, havia denunciat la companyia l’abril del 2017 perquè l’havien traslladat a fer tasques d’operària sense justificació organitzativa i “sense tenir experiència ni la constitució física adient”, apunten els seus advocats, del Col·lectiu Ronda. El trasllat li va provocar una crisi d’ansietat i va agafar la baixa laboral. Els tribunals van donar-li la raó el setembre del 2017, però l’empresa no la va restituir i la va reubicar a altres departaments fins al febrer passat.

Segons ha fet públic el despatx Col·lectiu Ronda, la companyia, dedicada als components automobilístics, va destinar la treballadora a tasques que requerien postures i moviments repetitius que eren incompatibles amb la seva condició clínica. En aquest sentit, asseguren que van perjudicar la integritat física i moral de la treballadora fins al punt que va patir un accident laboral que els jutges atribueixen a “haver estat destinada a un lloc de treball sense disposar de la formació, experiència i condicions físiques” adients.

Davant la negativa de l’empresa a restituir l’empleada al departament d’Administració, els advocats van recórrer de nou a la justícia, que va dictar dues noves interlocutòries instant l’empresa a acatar la sentència inicial. La primera imposava a la companyia una multa per cada mes de retard en la restitució, mentre la segona eximia la dona d’anar a treballar fins que fos restituïda al seu lloc original de feina però obligava l’empresa a pagar-li el sou íntegre i a mantenir la seva cotització.

Els advocats ressalten que els tribunals van dictar aquesta darrera interlocutòria el juliol del 2019 i apunten que fins al febrer d’aquest 2022 l’empresa no va accedir a complir la sentència i ressituar la treballadora a Administració. Arran de tot aquest periple, la treballadora havia denunciat l’empresa per danys i perjudicis, i ara el jutge conclou que la companyia ha de pagar-li 46.000 euros perquè ha incomplert els requeriments judicials dels darrers anys de forma “continua, persistent i reincident”.

La sentència dictada ara considera que la “tenacitat” de l’empresa en negar-se a restituir la dona “atempta contra el dret al treball” i vulnera els drets a l’ocupació efectiva, a la formació i promoció personal i al respecte a la dignitat de la treballadora.

Comentaris
To Top