Ciutat

Els primers inquilins del bloc dels Mestres: “És un habitatge molt agradable”

La de la Joisy i el Víctor és una de les setze famílies a les quals s’ha adjudicat un dels pisos de lloguer social de l’antic bloc dels Mestres, a Campoamor

La Joisy i el Víctor, nous inquilins de l'antic bloc dels mestres, a Campoamor / Víctor Castillo

Després d’un any i mig d’espera, la Joisy, el Víctor i els seus dos fills (de 9 i 11 anys) han rebut les claus d’una llar que s’ajusta plenament a les seves necessitats: un pis amb un lloguer assequible i de suficients dimensions perquè els quatre integrants de la família visquin còmodament.

Un total de 16 famílies de Sabadell van ser seleccionades, entre totes les que ho havien sol·licitat, per entrar a viure a l’antic bloc dels Mestres (carrer de Campoamor, 98), ara reconvertit en domicilis atorgats en règim de lloguer social a famílies vulnerables.

L’antic bloc dels mestres, reconvertit a 16 habitatges de lloguer social

“Viure tranquil·lament”

Hi ha moltes maneres de viure, diu la Joisy: “Per fi tenim un habitatge assequible i agradable que ens permet viure de forma decent i tranquil·la”. “Ha costat un any i mig, des que vam fer la primera sol·licitud; ha costat un any i mig trobar unes necessitats bàsiques per viure”, afegeix el seu marit, el Víctor.

Si alguna particularitat tenen aquests nous habitatges de lloguer social és la capacitat que ofereixen. Tenen quatre dormitoris, que els garanteix “espai per a tota la família”. De fet, aquests domicilis, amb capacitat per a famílies de quatre o més integrants, “són un producte que costa de trobar i que ens manca molt en el parc d’habitatges socials”, segons el director de l’Agència de l’Habitatge, Jaume Fornt.

Un lloguer “que permet estalviar”

Els nous inquilins d’aquest bloc pagaran un lloguer d’entre 400 i 425 euros al mes. Això, “ens brinda un futur amb més qualitat de vida, ja que podrem estalviar per invertir en mobles nous, canviar les habitacions o adequar el domicili en general”, sosté el Víctor.

En el marc d’un projecte europeu

“Ens emociona ser part d’un projecte d’àmbit europeu”, diu la Joisy, “ens dona seguretat”. La rehabilitació de l’edifici s’ha fet en el marc del projecte europeu Houseful, que permet la reducció del consum d’energia primària no renovable fins a un 50% amb l’objectiu d’arribar a un edifici de consum quasi zero.

Comentaris
To Top