EDITORIAL

Conductors de primera i de segona?

Els conductors de cotxes han esdevingut la diana de determinats grups vinculats a la pacificació i a la seguretat viària. És lògic orientar aquest debat cap als cotxes, ja que representen el gruix principal de vehicles. Així i tot, convindria ser exigents amb la resta –camions, motos, bicicletes, VMP– i demanar el compliment de la normativa de circulació sense cap mena de recança.

La Policia Municipal de Sabadell va iniciar ara fa un any l’aplicació de la nova normativa de la Direcció General de Trànsit sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP). Perquè ens entenguem tots: els patinets elèctrics, principalment. Aquests vehicles es van veure implicats en 22 accidents de circulació l’any passat. Tot i que només representen un 1% dels sinistres, vianants, experts consultats i els mateixos usuaris demanen ampliar la vigilància i dotar-nos d’una norma de circulació comuna en l’àmbit estatal, autonòmic i municipal.

La preocupació ve de totes les parts. Cal una regulació adequada per poder aplicar les sancions pertinents. Davant del desgavell normatiu actual, calen instruments per sancionar les infraccions com toca (i com ja es fa amb altres vehicles).

Comentaris
To Top