Oci i cultura

Neix el Perifèria Cultural a Sabadell, un cicle musical d’autors dels Països Catalans i Occitània

DAvide cAsu

La iniciativa aterra al Wild Geese amb amb un doble concert a càrrec de l’alguerès Davide Casu i la formenterenca Mireia

Davide Casu serà el primer a estrenar el Perifèria cultural

Sabadell veurà néixer Perifèria cultural, una nova iniciativa que vol portar a la ciutat les noves veus de la cançó d’arreu dels Països Catalans i d’Occitània. La primera edició d’aquest nou cicle engegarà divendres vinent, 21 d’octubre, a les 23h al bar The New Wild Geese de Sabadell, amb un doble concert a càrrec de l’alguerès Davide Casu i la cantautora formenterenca Mireia.

La següent data serà el 4 de novembre, i els artistes participants no es revelaran fins pocs dies abans del recital, una característica que s’anirà repetint al llarg del cicle. “El que proposem a la ciutadania és el goig de descobrir noves veus d’autors que són desconeguts pel gran públic de casa nostra, precisament perquè els circuits culturals entre els diferents territoris catalans i occitans no acaben de funcionar”, en paraules del director de l’agència Ben aisit, Marçal Girbau.

Per això, els organitzadors defensen que “en l’àmbit teatral, el públic està més acostumat a anar a veure obres de teatre que sovint no en coneix ni l’autor, ni el director ni bona part de l’equip artístic; proposem de fer el mateix amb la cançó”.

El pub irlandès Wild Geese de Sabadell acollirà el cicle Perifèria Cultural / VICTÒRIA ROVIRA

Davide Casu és un cantautor alguerès que presenta Concerts per a horts i cels atzurs. El 2020 va treure el seu primer disc en català, titulat ‘Costa oest a Llevant’. Abans, però, havia publicat diversos treballs en italià. La discografia de Casu disposa de quatre àlbums publicats en els últims sis anys, un dels quals el va fer guanyador del premi discogràfic Mario Cervo com a millor disc sard del 2017.

Mireia ha publicat aquest any el seu primer disc, ‘Somriuen les deixalles’, acompanyada de músics de primer nivell com Pep Pascual, Maria Rodés o Natxo Tarrés, entre d’altres. Afincada a Formentera, Mireia intenta oferir una nova mirada musical des de l’elegància inconformista, amb estils que van des del pop més íntim d’autor fins a picades d’ullet al món del jazz i el blues amb pinzellades l’electrònica.

El cicle ha estat organitzat per Ben aisit, amb la col·laboració de The New Wild Geese, el Festival Barnasants, Òmnium Cultural Sabadell i Plataforma per la Llengua Sabadell, entre d’altres.

Comentaris
To Top