Ciutat

Veïns de Gràcia: “Les paneroles ens entren dins de casa”

rates paneroles control plagues
/ CEDIDA

“Ens entren paneroles enormes dins de casa. A terra, entre les llums, a racons amagats. Sortim al carrer, i el mateix”, explica l’Anna C., veïna del carrer de Mart del barri de Gràcia, al sector dels Planetes.  “Per molt que les exterminem, hi apareixen cada cop més”, explica l’Oriol Ustrell, també veí del barri, que considera que es tracta d’un “problema de salut pública” i lamenta que els tractaments que s’han fet fins ara “no han resultat eficients”.

Veïns del sector dels Planetes asseguren que ho han intentat tot: insecticides, trampes, verins, reixes i segellaments de les finestres i possibles accessos a través del clavegueram. Alguns veïns fins i tot han acudit a empreses de desinsectació i desinfecció.

En aquest sentit, demanen que “s’actuï de forma més eficient al clavegueram públic”. De fet, es pot denunciar una situació d’insalubritat relacionada amb plagues a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) trucant al 010.

Paneroles a l'interior d'una llar / CEDIDA

Paneroles a l’interior d’una llar / CEDIDA

“Es fa un seguiment periòdic”

Fonts municipals sostenen que es va fer una actuació intensiva a 60 punts de clavegueram del barri de Gràcia. “En aquells punts on s’ha detectat presència de paneroles es fa seguiment periòdic”, afegeixen les mateixes fonts, que també han posat de relleu “l’especial esforç” que en els darrers tres anys està fent l’Ajuntament per intensificar les actuacions de control de plagues urbanes als diferents barris. 

Segons les últimes xifres disponibles, el nombre global d’actuacions –desratitzacions, desinsectacions i actuacions preventives–que s’han fet a Sabadell han incrementat un  8,5% en els darrers anys.

Fonts municipals matisen que les intervencions de prevenció al clavegueram “han passat a realitzar-se cada tres mesos, quan abans eren cada sis”. En relació amb les actuacions en resposta a les denúncies ciutadanes, l’increment entre l’any 2019 i el 2021 va ser de l’entorn del 18%.

Vigilància de plagues al barri de Gràcia / VÍCTOR CASTILLO

Vigilància de plagues al barri de Gràcia / VÍCTOR CASTILLO

Comentaris
To Top