Diners

Banc Sabadell guanya 709 milions fins al setembre

L’edifici del Banc Sabadell a la plaça de Catalunya de la ciutat

L’entitat gairebé duplica el benefici respecte al mateix període del 2021

Banc Sabadell ha obtingut un benefici de 709 milions d’euros fins al setembre, una xifra que suposa un increment del 91,9% respecte al mateix període de l’any passat, segons ha comunicat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els ingressos del negoci bancari, sumant marge d’interessos i comissions netes, van arribar als 3.840 milions d’euros, un 5,7% més en termes interanuals. Concretament, el marge d’interessos va créixer un 6,2%, fins als 2.722 milions d’euros, i les comissions netes pugen a 1.118 milions, és a dir, un 4,5% interanual més. Pel que fa la filial britànica TSB, va guanyar 103 milions de lliures i ha tingut una contribució al grup de 93 milions, 11 més que fa un any.

El total de costos s’ha situat en els 2.162 milions d’euros al tancament del tercer trimestre, fet que va suposar una reducció del 15,2% durant l’any. Els costos recurrents van disminuir un 3,8% interanual pels estalvis en personal després dels ERO dels darrers mesos i per una reducció de les despeses generals.

L’entitat va tancar el tercer trimestre del 2022 amb un saldo de 156.675 milions d’euros i el creixement de la inversió va ser del 2,9% gràcies al bon comportament en totes les geografies.

Si es compara només el tercer trimestre del 2022 amb el de l’any passat, destaca l’augment del 6% del nou crèdit a empreses en el trimestre, fins als 2.056 milions d’euros entre juliol i setembre del 2022. Pel que fa el mercat hipotecari a l’Estat, va assolir els 1.472 milions d’euros, un 7% més que el mateix període de l’any passat.

La facturació de targetes va augmentar un 17% interanual

D’altra banda, el nou crèdit al consum va créixer un 18% interanual, fins als 439 milions d’euros i la nova producció de targetes i TPV va marcar rècords per a l’entitat. Concretament, la facturació de targetes va augmentar un 17% interanual (5.826 milions d’euros) i la facturació de TPV un 33%, fins als 13.604 milions d’euros al tancament de setembre. En canvi, els fons d’inversió es van reduir un 10%, fins als 22.024 milions d’euros, per la volatilitat dels mercats financers.

Pel que fa els actius totals del grup van sumar 260.407 milions d’euros, un 4,2% més que el mateix període del 2021 i un increment del 12% intertrimestral. Si s’exclou TSB, els actius van arribar als 207.677 milions d’euros, xifra que representa un creixement anual del 3,2% i de l’1,3% en comparació al trimestre anterior.

Pel que fa la ràtio de capital es va situar en el 12,52%, és a dir, quatre punts bàsics durant el trimestre.

Els actiu problemàtics van suposar 7.039 milions d’euros a finals de setembre, dels quals 5.830 milions d’euros són préstecs dubtosos i 1.209 milions d’euros actius adjudicats. La ràtio de morositat a 31 de setembre va mostrar un comportament positiu i es va situar en el 3,40% davant el 3,59% del mateix mes de l’any anterior.

103 milions de lliures de benefici per a TSB

La filial britànica del Banc Sabadell, TSB, va obtenir un benefici de 103 milions de lliures al tancament del tercer trimestre del 2022 amb un creixement del marge bàsic impulsat pel seu fort dinamisme comercial. Amb tot, la contribució de TSB al grup ha sigut de 93 milions d’euros davant els 82 milions d’euros del mateix període del 2021.

El benefici abans d’impostos de TSB es va situar en els 167 milions de lliures al tancament del setembre davant els 110 milions de lliures del tercer trimestre de l’any passat.

Amb tot, el consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat un ‘pay out’ mínim del 40% dels beneficis corresponents a aquest exercici i la distribució d’un dividend a compte dels resultats de l’exercici del 2022 per un import de 0,02 euros bruts per acció que s’abonarà el pròxim 30 de desembre d’aquest any.

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha celebrat els resultats del grup en el tercer trimestre, que s’ha caracteritzat, ha dit, per una “activitat comercial intensa i complint tots els nostres objectius”.

Comentaris
To Top