Publicitat
Diners

Fluidra guanya 179,4 milions d’euros durant els nou primers mesos de l’any

Les vendes globals creixen un 15,4% en comparació amb l’any passat, fins als 1.966,8 MEUR, però cauen a Europa

Edifici de Fluidra | ACN

Fluidra va tancar els nou primers mesos de l’any amb un benefici net de 179,4 milions d’euros, una xifra un 19% inferior als 221,4 milions del mateix període del 2021. En paral·lel, les vendes van créixer fins als 1.966,8 MEUR, el que suposa un 15,4% més respecte de l’any passat (1.703,8 MEUR). Ara bé, segons ha informat aquest divendres la companyia especialitzada en equipaments de piscines en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les vendes a Europa van baixar –un 7,5% al sud i un 24,9% a la resta del continent-, mentre que van pujar a la resta del món. En aquest sentit, Fluidra assegura que, tot i la “desacceleració”, són una empresa “més forta” en comparació amb el 2019.

En concret, a Nord-amèrica, les vendes van pujar un 9,3%, fins als 240 MEUR i van representar un 46% del total. A la resta del món van créixer un 19,6%, fins als 95 MEUR, impulsades per Austràlia. A Europa, Fluidra ha detallat que va registrar “certa debilitat” a França, però que va compensar amb un “millor comportament” a la zona del Mediterrani. Així mateix, a la resta del continent europeu l’empresa especialitzada en piscines atribueix la baixada de vendes a la crisi energètica i la incertesa econòmica.

Pel que fa al resultat brut d’explotació (EBITDA), entre gener i setembre es va situar en els 455,7 MEUR, un 1,2% superior al mateix període de l’any passat (450,5 MEUR).

Per unitats de negoci, en el tercer trimestre de l’any les vendes en piscines residencials van baixar un 2,7%. En canvi, van créixer en piscines comercials (24%) –per la recuperació del turisme-, tractament d’aigua (10,5%) i en el segment especialitzat en condició de fluids (11,1%).

Publicitat
Comentaris
To Top