Ciutat

El doctor Josep Argemí dona un microscopi del 1920 a la Universitat Internacional de Catalunya

El doctor sabadellenc Josep Argemí Renom ha donat a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) un microscopi alemany Reichert de l’any 1920. La donació s’ha fet aquest dimecres, 16 de novembre, durant l’homenatge pòstum al Dr. Jordi Cervós -primer rector de la UIC- i en el marc dels actes del 25è aniversari del centre universitari.

Argemí, a l’esquerra, durant l’acte de donació del microscopi a la UIC, amb el rector de la universtiat, el Dr. Alfonso Méndiz / CEDIDA

Josep Argemí Renom va ser rector de la UIC i és net del també doctor Josep Argemí Lacoma (1883-1944), prestigiós pediatre sabadellenc, amb consulta pròpia des del 1907 fins al seu decés, i a qui pertanyia aquest microscopi. Després de la seva mort, el seu net es va fer càrrec de la col·lecció privada de què disposava.

Perfectes condicions

L’aparell donat s’ha conservat “en perfectes condicions, manté la seva bellesa i funcionalitat, permetent visualitzar mostres exactament igual que fa prop de 100 anys”, subratlla la UIC. I també inclou el seu estoig original. Un model com aquest és el que va utilitzar Santiago Ramón y Cajal en les seves recerques per la seva precisió i qualitat.

Tant aquest com altres objectes històrics de medicina es poden veure a l’Auditori del Campus Sant Cugat. A part del microscopi, hi ha altres peces procedents de la consulta d’Argemí.

El Dr. Josep Argemí Renom es va doctorar a la Universitat de Navarra i és catedràtic en Pediatria. Des de la creació de la Universitat Internacional de Catalunya, el 1997, fins al 2001, va ser degà de la Facultat de Ciències de la Salut. I, posteriorment i durant nou anys, va ser rector de la UIC.

Comentaris
To Top