Ciutat

Les notícies més destacades del dimarts a Sabadell

El saldo que resultó entre las personas que llegaron de otros municipios catalanes y las que se fueron fue positivo. La ciudad ganó 729 habitantes

L’actualitat sabadellenca arriba aquest dimarts marcada per la meteorologia. Durant la jornada, s’esperen fortes ratxes de vent, en un dia en què el Govern declararà l’alerta per sequera a la ciutat i altres zones del territori català.

Protecció Civil ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències Ventcat davant la previsió d’un episodi amb fortes ratxes de vent aquest dimarts a Sabadell i altres parts del territori català. En alguns punts, el vent pot bufar amb cops de més de 72 km/h.

Ratxes de vent de 72 km/h a Sabadell

El grup professional que millor cobra a Sabadell és el dels llicenciats, enginyers i alta direcció. Segons les dades més recents de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que fan referència a l’any 2020, aquest grup té un salari mitjà anual brut de 52.752 euros, gairebé el doble que la mitjana del conjunt de grups a la ciutat, que és de 26.711 euros.

Qui cobra més a Sabadell? Els sous per ocupació

Un dels elements estrella de la reforma del Passeig són les seves fonts, però a causa de la sequera no podran funcionar contínuament com estava previst, segons ha informat l’Ajuntament.

La sequera obliga a limitar l’obertura de les fonts del Passeig a la seva estrena

Sabadell desperta interès. La nostra ciutat guanyarà un 14% més d’habitants en les pròximes dues dècades, fins a superar els 246.000 veïns, segons es desprèn de l’Estudi Projeccions de Població Municipals 2021-2041 de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Sabadell, en ple creixement: la ciutat superarà els 246.000 habitants el 2041

La construcció d’un bloc de pisos amb garatge a la ronda de Ponent, 72-78, ha permès descobrir alguns detalls de com era l’antic Vapor Fills d’Esteve Serra, construït el 1885 i enderrocat durant aquest any 2022. L’arqueòleg Eric Sobrevia Corral ha presentat recentment els resultats a les XII Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya.

Troben restes arqueològiques de la maquinària d’un vapor de la ronda Ponent

Comentaris
To Top