Publicitat
Ciutat

L’Agrupació de Pessebristes de Sabadell inaugura la mostra de diorames

pessebres 2022
Cada diorama té una gran varietat de detalls / Victor Castillo

Aquest diumenge s’ha inaugurat la 45a exposició de pessebres a Sabadell. Com cada any, el local de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell ha estat el lloc escollit per fer l’acte de presentació. Abans de poder observar els diorames, el president de l’entitat, Francesc Bartolomé ha fet una explicació del principal eix temàtic d’enguany: els viatges.

pessebres 2022

Ramón Albornà i Francesc Bartolomé durant la presentació / Victor Castillo

Clàssics i imaginatius

“L’exposició és un viatge pel món. Tant el real, amb indrets l’Orient Mitjà, el Marroc o llocs més propers a la nostra realitat, com més imaginatiu en funció de l’artista”, ha expressat Bartolomé. Al costat de cada pessebre s’hi podrà trobar una nota explicativa de l’escena. L’exposició té diorames actuals i imaginatius, però també n’hi ha de clàssics. “Entenem la mostra com una activitat artística i rerefons de la tradició cristiana”, ha explicat el president. Per aquest motiu, dos pessebres compten amb plafons que expliquen quin relat religiós s’hi mostra.

pessebres 2022

Hi ha pessebres innovadors com aquest dels Reis a Stonehege / Victor Castillo

Moment dolç

El pessebrisme viu un bon moment. Bona mostra d’això, és el reconeixement de patrimoni cultural que ha rebut per part de l’estat. Així ho ha explicat Ramon Albornà, president de la Federació Catalana de Pessebristes: “Ho hem aconseguit nacionalment i ara volem fer un pas més. Per això impulsarem una candidatura a la UNESCO per mirar d’obtenir el reconeixement de bé immaterial, les sensacions són bones”.

pessebres 2022

La mostra ha generat gran expectació / Victor Castillo

Segons l’entitat, en aquesta edició es podran observar una 40a de diorames. D’aquests, una de les principals novetats és l’elaborat per l’agrupació de Tavèrnoles, entitat convidada a la mostra. Els pessebres ja es poden visitar a l’Acadèmia Catòlica, al número 30 del carrer de Sant Joan.

Publicitat
Comentaris
To Top