Ciutat

Temperatures hivernals sense pluges abundats, en un novembre molt sec

Una fina pluja va fer acte de presència ahir dilluns al matí a la ciutat / aINA tORRES

Les escasses precipitacions d’aquest dilluns, inferiors al litre per metre quadrat, segons dades de l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya, no serviran ni per maquillar un novembre molt sec. Si les previsions es confirmen pel que fa a la meteorologia d’aquest dimarts i dimecres, a Sabadell, durant els darrers dos mesos només haurà plogut onze dies, acumulant 21,4 litres, dels quals 7,8 mm s’han registrat aquest mes de novembre.

A tall d’exemple, i en el context actual de sequera pluviomètrica extrema, l’any passat durant aquest mes de novembre va ploure durant catorze dies, amb un total de 85,9 litres. L’any 2020, se’n van enregistrar 67,2 mm.

Mentre es continua esperant l’arribada de pluges abundants a les capçaleres dels rius i també a Sabadell –podria arribar de manera generosa a finals de setmana– la temperatura sí que ha recuperat els valors per l’època de l’any, amb un fred hivernal que ja ha deixat temperatures mínimes fregant els 0 graus, segons dades de l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, de les nits del passat dissabte i diumenge. Fa escassament una setmana, la temperatura mínima era de 7 °C, mentre que la del passat dia 27 va ser de 2,2.

Pel que fa a la temperatura màxima, s’ha passat dels 20,6 del passat 23 de novembre, als 16,1 del passat dia 27 de novembre, indicatiu que el fred hivernal ha arribat per quedar-se, almenys, durant unes setmanes a la ciutat, coincidint amb les pertorbacions que s’esperen en els pròxims dies.

Comentaris
To Top