Vallès

Un xoc de trens a Montcada deixa 150 ferits: “La gent ha caigut fora del vagó”

Almenys 150 ferits en un xoc entre dos trens a l’estació de Montcada i Reixac Manresa

Almenys 150 viatgers han resultat ferits lleus per l’encalç de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac Manresa (Vallès Occidental), amb 5 més de poca gravetat, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil. De moment s’han fet 3 trasllats en estat lleu a diferents centres sanitaris.

L’incident ha passat a les 7.50 hores i diversos passatgers han patit forts cops a conseqüència de la sotragada, segons han explicat al Diari testimonis del succés.

“Estàvem parats a l’estació amb les portes obertes i algú ha avisat que s’estava subjectant un tren. Després hem notat l’impacte per darrere i un soroll molt fort”, detalla una usuària que es trobava en un dels vagons. A conseqüència de l’impacte, alguns viatgers que sortien del tren en aquell moment han acabat caient a terra o fora del comboi.”En un primer moment, ens hem espantat molt”, assegura.

El servei de les línies R4, R7 i R12 s’ha vist interromput en els dos sentits. La circulació ja ha quedat restablerta. Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). S’han habilitat autobusos i serveis alternatius de transport als usuaris fins a Sagrera.

Fins a 18 ambulàncies s’han desplaçat al lloc de l’accident. Els Bombers hi han dirigit 7 dotacions per ajudar en l’evacuació dels trens, que ja ha finalitzat. No hi ha cap persona atrapada als combois. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d’alerta.

Comentaris
To Top