PATRIMONI DE SABADELL

Modernor i tradició a l’Eix Macià

La construcció de l’Eix Macià, amb el parc de Catalunya al capdavant, va comptar a principis de segle amb una convidada estrella: la Torre Millenium. L’edifici es va començar a construir el 1999 i la construcció es va acabar ara fa vint anys, el 2002, moment en què els seus 90 metres d’alçada el van convertir en el més alt de Sabadell i la comarca. És una obra dels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig.

La Torre Millenium, fotografiada des del parc Catalunya / VALENTÍ OLIVA

Amb aquesta fotografia, el sabadellenc Valentí Oliva volia mostrar “el contrast entre la modernor i la tradició”, de l’edifici amb els bancs del parc de Catalunya, des d’on ell va fer aquesta fotografia utilitzant un teleobjectiu. A més, apunta, “facis la foto des del parc o el barri antic de la Creu Alta, amb les casetes”, el contrast de magnituds és abismal. Al cap i a la fi, aquest és el gratacel de Sabadell, i és que “te’n vas a fer una volta per tot arreu i destaca”.

Oliva assegura que “el teleobjectiu permet fer coses divertides, perquè tot queda més proper”, com quan va fotografiar Montserrat des de Can Rull i semblava que la muntanya màgica estava a tocar del barri. En aquest cas, la fotografia està editada, tal com informa l’autor, per treure alguns arbres que hi ha entre el parc i les avingudes de Lluís Companys i Francesc Macià que no permetrien veure la torre amb tota la seva esplendor.

La inauguració de la Torre Millenium es va fer el 4 de febrer del 2003 i va comptar amb l’assistència del president de la immobiliària barcelonina que va promoure la seva construcció, Romà Sanahuja i l’aleshores alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. El projecte es va estrenar amb la meitat dels 20.000 metres quadrats de superfície en 22 plantes adjudicats, tant a bufets d’advocats, empreses d’assessoria, transport i noves tecnologies i tenia l’objectiu de ser un revulsiu de l’activitat empresarial de la zona. I, sobretot, intentant no seguir el camí de la desaparició que aleshores ja traçava Del Llac Center.

Comentaris
To Top