Publicitat
JOSEP MERCADÉ

La línia 2 del metro?

[Per Josep Mercadé, periodista]

El pròxim 7 de juliol del 2023 farà 50 anys del pas del primer tren pel túnel de la Renfe. Esperem que aquell dia ja sigui una realitat l’encàrrec de l’estudi per construir la nova estació de Rodalies a Can Llong. Si més no, aquesta és l’esperança que es desprèn de la partida de 100.000 euros que inclouen els pressupostos generals de l’Estat per al 2023. Un cop es faci l’obra, ja podrem dir que tenim una segona línia de metro a Sabadell.

Amb la de Can Llong, Adif passarà a tenir quatre estacions que connectaran els dos extrems de la ciutat. La infraestructura serà complementària a les cinc estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell que des de fa cinc anys faciliten la mobilitat a moltes persones que van i venen de Barcelona.

Per què és important la futura estació de Can Llong? Primer, per millorar les comunicacions amb tren d’un dels barris més joves de Sabadell, que necessita, com tots, alternatives al cotxe i fins i tot a l’autobús. Segon, perquè el barri va néixer amb el compromís de disposar d’una estació o baixador de tren que havia de ser l’alternativa a la desapareguda estació de Castellarnau.

Quan a la dècada dels anys noranta es va anar definint el barri de Can Llong, promogut per l’Institut Català del Sòl, l’estació de tren es va anar allunyant i qüestionant la seva viabilitat. Finalment, però, hem d’alegrar-nos que, tot i ser massa tard, serà una realitat si aquesta vegada es compleixen els compromisos del govern de l’Estat.

Aquesta infraestructura anirà més enllà del mateix barri. La situació de Can Llong fa que pugui donar servei a altres zones properes com Ca n’Oriac, que també disposa d’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat, Can Rull, i també per als residents de Castellar del Vallès.

Per a aquesta nova estació caldria anar pensant a construir un bon aparcament per a les persones que vinguin en cotxe. En aquests moments, per als veïns de Castellar del Vallès agafar el tren a la plaça d’Espanya és complicat per la manca d’aparcaments que facin possible combinar els dos modes de transport.

Per les característiques de Can Llong, disposar de zones d’aparcament seria més factible. Però cal tenir present que encara hi ha operacions immobiliàries previstes que incrementaran la població a la zona. Per tant, a banda de l’actuació del ministeri, cal que l’Ajuntament també es posi les piles per poder facilitar zones d’aparcament que permetin fer servir amb tranquil·litat aquesta futura línia 2 del metro.

Publicitat
Comentaris
To Top