Ciutat

Salut administrarà la quarta dosi contra la covid als menors de 60 anys

Una dona es vacuna contra el coronavirus a la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut començarà a vacunar amb la quarta dosi de la vacuna contra la covid els menors de 60 anys el proper dilluns. El conseller Manel Balcells apunta que s’està treballant en el procediment que caldrà dur a terme, un cop la Comissió de Salut Pública va aprovar dijous la seva administració.

Balcells també ha assegurat que el sistema està preparat per suportar la situació de triple epidèmia actual, amb una bronquiolitis a la baixa, la mateixa covid i la grip, de la qual s’espera arribar al pic la propera setmana. “El sistema està tensionat, però aguantarà”, ha dit.

En les properes hores es faran arribar als CAP les indicacions en relació a la vacunació dels menors de 60 anys. En principi, si una persona es vol vacunar s’haurà d’adreçar a un ambulatori. “Salut pública està fent els preparatius perquè a partir de la disposició estatal d’aquest dijous es pugui posar en marxa per a tota la població”, ha assenyalat, amb la petició que les persones de risc se la posin.

Un “còctel” amb covid, bronquiolitis i grip

Pel que fa a la situació epidemiològica, ha definit com un “còctel” el fet que coincideixin el virus de la covid, el de la bronquiolitis, que va a la baixa, i el de la grip. “Aquest puja fort, i la setmana que ve podríem tenir el pic”, ha detallat.

No obstant, confia en la robustesa del sistema: “Podem contrastar que el sistema està tensionat, però aguantarà”, ha detallat, tot demanant a la població que faci un ús racional del sistema sanitari i es quedi a casa amb simptomatologia lleu, o que vagi als CAP, CUAP o hospitals en cas de casos menys o més greus.

Comentaris
To Top