Ciutat

El Taulí beca 24 projectes d’investigació amb un total de 130.000 euros

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) ha celebrat aquest dijous l’acte d’entrega de la 24a edició de les Beques Taulí, en el qual s’han becat 24 projectes amb un import de 130.000 euros.

Durant l’acte –a l’auditori de l’hospital– s’han atorgat 20 Beques Taulí (d’un total de 52 presentades), amb una dotació de 70.000 euros, destinats a incentivar la recerca i la innovació i potenciar els grups de recerca acreditats de l’I3PT, així com estimular la participació dels estudiants de Medicina de la UAB en projectes de recerca desenvolupats per personal investigador de l’Institut.

El director de l’I3PT, Lluís Blanch, entregant una de les Beques Taulí / AINA TORRES

Els assistents també han pogut escoltar la lliçó magistral de la Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, professora d’investigació ICREA i investigadora principal a l’IBEC, Núria Montserrat, que ha presentat la ponència Generant mino-òrgans “à la carte”: somni o realitat?.

Per la seva banda, el director de l’I3PT, Lluís Blanch, ha reivindicat l’excel·lència de tots els projectes presentats, avaluats per un tribunal format per 86 professionals, així com la feina que està desenvolupant tot l’equip de l’Institut.

En el seu discurs, també ha destacat els bons resultats de la institució aconseguits aquest 2022. Alguns aspectes destacats han sigut els més de 500 articles científics publicats, amb un factor d’impacte de gairebé 4.000 punts; els 74 projectes d’innovació que es troben actualment en diferents fases de maduració; la consolidació de les spin-offs, o l’èxit aconseguit en les col·laboracions publicoprivades. Així mateix, ha explicat que l’objectiu més imminent de la Institució és aconseguir l’acreditació de l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri de Ciència i Innovació.

A l’acte també s’han atorgat les Beques Intensifica’t al Taulí 2023, que compten amb una dotació de 60.000 euros, gràcies al suport de la Fundació Banc Sabadell que n’aporta 45.000 del total. De les 12 sol·licituds rebudes, se n’han atorgat a 4 professionals. Aquestes permeten que professionals en actiu destinin part del seu horari a la investigació.

Publicacions destacades

L’esdeveniment ha encarrilat el final amb el reconeixement a les publicacions científiques més destacades de l’any, que enguany han distingit els articles publicats per Xavier Serra Aracil i Laura Mora, Maria Llop i Jordi Gratacós, i Laia Badia i Oriol Gasch.

Finalment, la directora de la CSPT, Anna Aran, ha posat èmfasi en el prestigi i reconeixements aconseguits per l’I3PT aquest 2022, com així ho destaquen els diferents actors de l’ecosistema de salut i la ciutadania.

Comentaris
To Top