Ciutat

De compres de Nadal a última hora per Sabadell: “No trobo el que buscava”

L’amic invisible que ens toca regalar, els detallets que volem fer als nostres, aprofitant que ara ens retrobem de nou. La cistella pels plats de Nadal que volem parar a taula. Deixar les compres a última hora ja és tradició, però té un risc: els preus dels productes d’alimentació frescos són ara (una mica) més cars i ens podem trobar en la situació de no trobar el que volem.

És el cas de la Mar Monturiol, que ha anat a la Rambla a buscar unes mitges a una coneguda botiga de roba interior i no ha trobat les que la seva amiga volia. “Ara he de pensar en un pla B per l’amic invisible, m’he quedat sense talles”, explica.

Tampoc la Cristina troba el mòbil que buscava: “S’han  quedat sense estoc, l’he hagut de reservar i no m’arribarà fins després de Reis”, lamenta. Reconeix que ho ha deixat tot a última hora i ha après la lliçó, l’any vinent ho farà amb més previsió.

Gent comprant al Centre de Sabadell / AINA TORRES

Gent comprant al Centre de Sabadell / AINA TORRES

Quants calés ens deixarem?

Els consumidors a Catalunya preveuen gastar aquest Nadal una mitjana de 459 euros, gairebé un 8% menys que la mitjana a l’Estat (497 euros), com indica l’Enquesta anual de compres nadalenques d’Accenture, que analitza els hàbits de consum i les tendències de despesa per Nadal.

La mitjana s’allunya de les previsions de la majoria de compradors sabadellencs entrevistats: “Ni  de lluny, només compraré un detallet als pares i la parella”, sosté Ariadna Arribas, que s’ha fixat un pressupost màxim de 150 euros. En Jaume Cases també se situa per sota, i gastarà un màxim (molt màxim) de 250 euros.

Dels sabadellencs entrevistats, només hi ha hagut una persona que ha superat el llindar: la Juliyja Fedorizin s’ha sobrepassat de la mitjana catalana amb un regal propi, s’ha comprat nou iPhone i, amb alguns detallets més, la factura del Nadal ascendeix als 1.600 euros.

Comentaris
To Top