Diners

Els treballadors no hauran d’entregar en paper la baixa mèdica a l’empresa

/ ACN

Els treballadors no hauran d’entregar en paper la baixa mèdica a l’empresa a partir de l’abril, quan entra en vigor el reial decret publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La mesura s’aplicarà a tots els processos de baixa iniciats que no hagin superat un any de durada. Fins ara, els metges entreguen als treballadors una còpia en paper de les baixes i altes mèdiques, que l’empleat ha d’entregar.

La norma relata que “el grau de desenvolupament actual dels sistemes informàtics permet prescindir de l’entrega a la persona treballadora de la còpia en paper del comunicat mèdic destinada a l’empresa”. Així doncs, a partir de l’1 d’abril l’administració comunicarà “directament” a l’empresa el comunicat mèdic.

Un sistema més eficaç

L’objectiu del decret és que el sistema sigui més eficaç i eficient, alleugerint els tràmits per gestió de baixes i evitant als treballadors les “obligacions burocràtiques que, precisament per estar en incapacitat temporal, poden resultar feixugues”. A partir de l’abril, el metge entregarà una còpia del comunicat de baixa, confirmació o alta al treballador i el servei públic de salut o la mútua enviarà les dades a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), qui al seu torn comunicarà a les empreses les dades.

El text admet que la irrupció de la pandèmia ha “evidenciat les limitacions del referit esquema, provocant diferents incidències i posant de manifest la necessitat de modificar els actuals modes de gestió de processos d’incapacitat temporal en els primers 365 dies de durada”.

Comentaris
To Top