Publicitat
Vallès

La seguretat ciutadana i l’incivisme preocupen els santquirzencs

La seguretat ciutadana i l’incivisme són les dues principals preocupacions dels santquirzencs

Sant Quirze es troba entre les 10 ciutats amb més renda per habitant d’Espanya, segons el rànquing publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) l’any 2022. Així, el grau de satisfacció dels ciutadans que hi viuen és molt alt, i només un 4% s’hi troben a disgust, segons es desprèn de l’enquesta sobre la percepció ciutadana del municipi, els serveis i l’administració dels ajuntaments de la província de Barcelona, facilitada per la Diputació de Barcelona.

En canvi, hi ha especialment dos aspectes que preocupen els santquirzencs: la seguretat ciutadana i l’incivisme, vinculada manca d’educació i valors socials negatius. En aquest sentit, més d’un 30% dels enquestats ho assenyalaven entre els problemes més greus del municipi vallesà, seguits de la gestió política i municipal.

En la mateixa línia, els enquestats posaven deures al consistori i reclamaven reforçar la seguretat al municipi, que compta amb més de 20.000 habitants, segons l’últim balanç del 2022. Tot i les peticions, la majoria, un 53,4% confiaven que la situació milloraria a Sant Quirze.

L’impacte de la discoteca Waka?

El cert és que en els darrers mesos, especialment des de la reobertura de l’oci nocturn, Sant Quirze ha aparegut recurrentment en l’opinió pública pels episodis escabrosos viscuts a la discoteca Waka Sabadell (Sant Quirze), que esquitxen el prestigi de la localitat vallesana.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, ha demanat repetidament el tancament de la discoteca. La darrera demanda en aquesta direcció va arribar després de la difusió a les xarxes socials del vídeo d’una fel·lació al bell mig de la pista de ball de la discoteca, en un cas que els Mossos d’Esquadra han acabat descartant que es tractés d’una agressió sexual.

L’Ajuntament va assegurar en un comunicat hores després dels fets que se sent en “absoluta indefensió” davant l’activitat a la discoteca Waka. En el document, demanaven a la Generalitat “que exerceixi les seves competències” perquè el local deixi de ser “una activitat tan insegura i problemàtica”, on s’hi cometen delictes d’odi, racistes i sexuals de manera continuada.

Sant Quirze torna a exigir el tancament de Waka Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top