CASTELLAR

L’església de Castellar, la catedral del Vallès

Un dels edificis més emblemàtics de Castellar del Vallès és la seva església. Visible des de diferents punts del municipi, no són pocs els visitants que passegen per l’entorn i aprofiten la seva bellesa arquitectònica per guardar-ne una instantània.

L’Església de Sant Esteve és un edifici aixecat entre 1885 i 1892 sobre els fonaments de l’església d’estil barroc construïda a finals del segle XVIII, i sobre la capella de Sant Iscle i Santa Victòria, documentada el 1636. Coneguda com la catedral del Vallès per la seva magnitud, és un dels exemples més emblemàtics del neogòtic català.

El projecte és obra de l’arquitecte Joan Martorell i Montells i la direcció d’obra correspon a Emili Sala i Cortés, tot i que, de la façana i el timpà es va encarregar l’escultor Rossend Nobas. A la cripta del temple es va emplaçar el panteó de la família Tolrà i finalment va ser consagrat el 25 de juny de 1892.

Durant el segle XX, va ser feta malbé i despullada de les seves obres d’art, secularitzada i convertida en mercat, fins que l’any 1952 es va tornar a consagrar. Entre els anys 1984 i 1993 va ser restaurada.

Església de Castellar del Vallès | Arxiu

Església de Castellar del Vallès | Arxiu

Comentaris
To Top