Ciutat

Per què s’atura la sanitat aquesta setmana a Sabadell?

Per què s’atura la sanitat aquesta setmana a Sabadell?

Concentració d'infermeres del Taulí a les portes de l'edifici la Salut, on hi ha direcció / VÍCTOR CASTILLO

El sector sanitari farà vaga aquesta setmana per reclamar canvis i millores en el sistema. Després de dies de confusió sobre quines aturades hi haurà, a hores d’ara es manté la vaga pels dies 24 i 25 de gener per tots els professionals del sector, convocada tant per Intersindical CSC. Els dies 25 i 26 de gener també en farà el col·lectiu mèdic, convocat per Metges de Catalunya.

En declaracions a RAC1, el sotsdirector del CatSalut, Alfredo García, ha explicat que confien que podran aturar la vaga abans de dimecres, però ha reconegut que és difícil aplicar millores sense pressupostos. García ha reivindicat la feina feta per l’equip liderat pel nou conseller de Salut, Manel Balcells, amb la signatura del conveni Siscat -al qual està adscrit el Taulí-, l’acceleració de la negociació de la taula de l’ICS i la creació de la taula d’harmonització entre el sistema de la sanitat concertada (com és el cas del Taulí, per exemple) i la pública (ICS).

Els professionals reclamen més personal que permeti reduir les ràtios d’atenció als pacients; incrementar la despesa sanitària per càpita i que sigui homologable als països de l’entorn europeu i reforçar l’atenció primària. També es reclama que es permetin les jubilacions voluntàries totals o parcials i incentivades als 60 anys; dignificar totes les categories laborals i del personal resident (MIR i EIR) i la categoria A1 per infermeria -ja que ara és un grau universitari-, entre altres.

En motiu de la vaga, professionals de l’hospital Parc Taulí han organitzat una concentració a les portes del centre hospitalari dimecres, 25 de gener, a les 12 h i a les 18 h; i dijous, dia 26, a les 13 h i a les 18 h.

Comentaris
To Top