Ciutat

Els usuaris valoren amb un notable alt el servei de la línia Barcelona-Vallès d’FGC

Un notable alt: 8,32. Aquesta és la valoració mitjana que els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donen al servei de la línia Barcelona-Vallès després de les millores que van entrar en vigor el passat 9 de desembre, segons una enquesta realitzada a les persones que viatgen en aquesta línia.

Entre els aspectes més positius, els viatgers destaqauen que hi hagi més freqüències i els trens passen més sovint. A més, aquest fet ha permès que es produeixin menys aglomeracions, tant a l’interior dels trens com a les estacions.

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra, ha celebrat que aquests resultats mostren un “alt grau de satisfacció dels usuaris amb les millores implantades a la línia”, a més de confirmar que es treballa en la bona direcció. “Oferir una oferta de qualitat, competitiva i fiable per fomentar l’ús del transport públic i una mobilitat més sostenible”, ha destacat.

Menys ocupació en els trens

Les millores implementades també han tingut un impacte positiu en el grau d’ocupació dels trens a l’hora punta del matí, que ha disminuït a l’entorn del 30%. Així, si es comparen els graus d’ocupació mitjans de la setmana anterior a la implantació del nou servei, del 83,3%, amb els dels primers dies després de la implantació, un 59%, s’observa una reducció del 29,2%.

Pel que fa a la demanda, aquesta ha pujat lleugerament respecte l’any 2021: si les setmanes anteriors a les millores l’increment respecte l’any passat era del 112,6%, després s’ha situat en el 118,4%. Es confirma, per tant, la millora del nivell de confort del nou servei, d’acord amb allò previst pel fet d’haver incrementat un 37% el nombre de places ofertades a la línia.

Un trajecte més lent

Alhora, però, en clau sabadellenca, el nou servei ha fet que el trajecte sencer de la línia del Vallès sigui ara més lent, tal com han apuntat diversos usuaris després de l’implantació del nou model. La incorporació de tres noves estacions ha allargat quatre minuts la durada del recorregut, des de Sabadell Parc del Nord fins a l’estació de Plaça Catalunya, a Barcelona.

Usuaris d’FGC avisen: “Ha millorat la freqüència de trens, però ara trigo més estona”

Comentaris
To Top