Ciutat

Més trens en hora punta: aquests són els canvis a la línia Barcelona-Vallès

La nova freqüència de trens i altres canvis en el servei entren en funcionament aquest divendres

Un tren cada cinc minuts en hora punta. Aquesta és la principal novetat en el servei dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que a partir d’aquest divendres 9 de desembre millora la seva freqüència de pas en la línia Barcelona-Vallès.

La mesura permet unir la capital catalana amb Sabadell i Terrassa cada cinc minuts i amb Sant Cugat del Vallès cada 2 minuts i mig en hores punta. Unes millores en el transport públic que arriben gràcies a l’entrada en servei dels 15 nous trens per a aquesta línia.

Així, entre les 6.30 i les 8.30h, sortirà des de les difererents estacions de Sabadell un tren cada cinc minuts amb destinació Barcelona. A Sant Cugat, l’arribada dels trens procedents de Terrassa, farà que en aquesta franja del dia, els trens surtin cap a la capital catalana cada 2 minuts i mig.

Horaris des d’aquest divendres:

L’actualització del servei pel que fa als nous horaris permet que a Sabadell Parc del Nord, des de les 6.27h, els trens se succeeixin, sortint cada cinc minuts. Les següents sortides seran en els minuts 32, 37, 42, 47, successivament fins a les 8.45h, quan es tornen a espaiar els trens fins als 10 minuts.

110 milions de viatges a l’any

Amb aquest augment de l’oferta, que passa a ser de 80 milions de viatges a l’any a 110 milions, es dona resposta a l’increment de demanda dels últims anys, segons la Generalitat. Els nou combois permeten que la línia assoleixi la seva màxima capacitat.

L’increment de trens per dia entre Barcelona i les dues ciutats del Vallès suposa passar de 22 a 24 trens per hora i sentit a Sant Cugat en hora punta i de 6 h a 12 h trens per hora i sentit a Sabadell i Terrassa. Durant la resta del dia, s’estableix una freqüència cada deu minuts entre les dues ciutats del Vallès i Barcelona, el que suposa un tren cada cinc minuts entre Barcelona i Sant Cugat. Entre les millores, també augmentarà l’oferta amb la UAB en un 37%.

Nova configuració del servei

Des d’aquest divendres, la línia Barcelona-Vallès estarà formada per les línies S1 Terrassa, S2 Sabadell, L6 Sarrià, L7 Avinguda Tibidabo i L12 Reina Elisenda. Les línies S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí s’allarguen fins a Sabadell i Terrassa i desapareixeran com a línies per convertir-se en trens de les línies S1 i S2. Per tant, els trens S1 i S2 pararan a totes les estacions, cobrint el servei i parades de les actuals línies S5, S6 i S7.

La Generalitat justifica aquesta nova configuració per la necessitat d’augmentar la capacitat de la línia i aprofitar al màxim la infraestructura. Així doncs, s’eliminen els trens semidirectes que no feien tot el recorregut o bé no paraven a totes les estacions.

Nou sistema de comunicació d’horaris

L’entrada en servei dels nous trens també permetrà augmentar la flota fins a les 61 unitats i incrementar l’oferta fins als 110 milions de viatges a l’any. Els nous trens estan formats per dos cotxes motors i dos remolcs i disposen de 196 seients amb connexió USB per a la càrrega de mòbils i tauletes i espai per a persones amb mobilitat reduïda, bicicletes i cotxets, entre d’altres.

Amb l’augment de les freqüències, FGC posarà en marxa un nou sistema de comunicació dels horaris dels trens i també s’indicarà el temps d’espera.

Comentaris
To Top