Ciutat

Els trens d’FGC de Sabadell viatgen més buits en hora punta

Els trens d’FGC viatgen un 30% més buits, tot i que la demanda s’ha doblat respecte l’any passat

Un tren d'FGC a Sabadell / David Chao

Més trens, més buits. Sabadell ha guanyat 15 nous trens i més freqüències horàries d’FGC. A les hores punta del dia, passa un tren cada cinc minuts per les estacions de la ciutat. És el nou servei de metro de la línia Barcelona-Vallès que es va inaugurar el 9 de desembre. Des d’aleshores, els trens viatgen un 30% més buits, tot i que la demanda s’ha doblat respecte a l’any passat.

S’ha doblat l’oferta de trens que connecten Barcelona amb Sabadell: creix un 37% el nombre de places que ofereix la línia, es passa d’una capacitat de 80 milions de viatges l’any a 110 milions, i s’han millorat les freqüències en hora punta amb un tren cada 5 minuts per Sabadell i Terrassa i cada 2,5 minuts per Sant Cugat.

D’altra banda, viatjar de punta a punta amb l’S2 suposa quatre minuts més de recorregut. A la línia de Barcelona-Vallès s’han afegit, després de Sarrià, les parades de Les Tres Torres, La Bonanova i Sant Gervasi, on abans el tren no s’aturava. Això provoca que la durada del trajecte total augmenti dels 51 minuts fins als 55 des de Sabadell Parc del Nord fins a la plaça de Catalunya de Barcelona.

De fet, la valoració mitjana que usuaris de FGC donen al servei de la línia Barcelona-Vallès ara és d’un 8,32, segons una enquesta de la companyia ferroviària. Valoren especialment l’increment de freqüències, la disminució de les aglomeracions i l’entrada de nous trens.

El president de Ferrocarrils, Toni Segarra i Barreto, ha destacat que aquests resultats mostren que “anem en la bona direcció: una oferta de qualitat, competitiva i fiable per fomentar l’ús del transport públic”.

Connexió amb Castellar?

El Parlament ha aprovat un punt d’una moció dels comuns que insta el Govern a començar els treballs de la connexió d’FGC des de Sabadell Parc del Nord fins a Castellar del Vallès un cop s’aprovin els pressupostos.

Comentaris
To Top