Greu ensopegada del Sabadell davant la defensa numantina (0-1)

Decepció arlequinada a la Nova Creu Alta i sensació de gran oportunitat perduda / Lluís Franco

De gran oportunitat per distanciar-se a ensopegada perillosa. El Sabadell de Miki Lladó ha perdut el primer partit davant un rocós Numancia que n’ha tingut prou amb un gol abans del descans. Els arlequinats, molt espessos en atac, s’han estavellat en el mur sorià a la segona part i podrien acabar la jornada en zona de descens abans de visitar el líder Eldense.

De nou amb línia de cinc al darrere. Després de la mala experiència de la primera part a Amorebieta, Miki Lladó ha tornat a l’estructura de tres centrals, aquesta vegada amb César Morgado, Guillem Molina i Ricard Pujol. Els carrils han estat per Adán Gurdiel i Juanmi Carrión. En la zona ofensiva, retorn de Moha Keita acompanyat de Cristian Herrera i un Pau Víctor escorat a banda dreta.

El Numancia, que venia de perdre davant el cuer a casa, ho ha tingut molt clar des de l’inici: el seu objectiu bàsic és que passessin poques coses. Ho ha aconseguit: control defensiu i cap complicació. Pilota enrere quan convenia, riscos zero. Aquesta mena de rivals se li ennueguen al Sabadell, incapaç de trobar línies de passada en una primera part insofrible. El conjunt arlequinat ho ha provat amb xuts llunyans d’Alex Sala i Pau Víctor sense sorprendre Gaizka Ayesa. La sensació és que la solidesa es paga amb escassa profunditat.

De fet, fins als últims cinc minuts no s’ha animat el partit. Ha avisat el Numancia amb un gol anul·lat a Mancebo per fora de joc. La resposta immediata arlequinada ha estat la millor combinació amb rematada final de Pau Víctor i aturada d’Ayesa. Del possible 1-0 s’ha passat al 0-1 en l’acció següent, quan Bonaldo ha superat César Morgado i ha deixat una pilota d’or a Iñigo Muñoz, qui ha batut Sergi Puig amb facilitat. Un cop dur en un moment psicològic. Fins i tot s’han sentit alguns tímids xiulets a la graderia després d’un primer temps molt fluix.

Reacció sense gol

David Astals, per Adán Guardiel, ha estat el primer canvi de Miki Lladó. La seva presència ha significat una dosi d’energia i han sovintejat les arribades a l’àrea d’un Numancia que s’ha tancat sense contemplacions. Després, amb Alberto Fernández, el setge a la porteria soriana ha estat absolut, però sense culminar. Pau Víctor ha tingut una bona opció, també ho ha provat Juanmi Carrión… El Sabadell ha estat renyit amb el gol. De fet, només n’ha marcat un en els quatre últims partits a la Nova Creu Alta. Curiosament, hauria pogut arribar el 0-2 en l’únic contracop visitant: Rubén Mesa ha estavellat el xut al pal.

La famosa defensa numantina s’ha fet insuperable amb el pas dels minuts, entre la precipitació i desesperació dels arlequinats. Tampoc s’han pogut aprofitar les accions a pilota aturada. Fins i tot s’han demanat dos penals per mans en jugades poc clares. De res ha servit la pressió d’un Sabadell molt espès en atac que perdrà el seu referent ofensiu, Pau Víctor, en la pròxima jornada al camp de l’Eldense per acumulació de targetes. Veurem si el conjunt arlequinat afronta la visita en zona de descens.

Sabadell: Sergi Puig; Guillem Molina, César Morgado, Ricard Pujol, Juanmi Carrión (Jaume Piñol, m. 84), Àlex Sala, Adán Gurdiel (David Astals, m. 46), Sergi Altimira (Álex Gualda, m. 73), Pau Víctor, Keita i Cristian Herrera (Alberto Fernández, m. 54).

Numancia: Gaizka Ayesa; Valiu, Gorka Pérez, Fer Román, Jaume Pujol, Bonaldo (Cotán, m. 74), Mancebo, Iñigo Muñoz (Tamayo, m. 89), Rubén Mesa (Mahicas, m. 79), Toni Arranz i Dani Sánchez (San Emeterio, m. 74).

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán (Comitè valencià). Grogues: Pau Víctor Ricard Pujol, Sergio Morgado; Ayesa, Bonaldo.

Gol: 0-1, minut 41: Iñigo Muñoz.

Incidències: 3.751 espectadors Nova Creu Alta, amb presència d’una penya barcelonina del Numancia. Abans del partit s’ha fet un minut de silenci en record de Gerard Escoda, amb la presència de la seva família.

Miki Lladó: “Millor que les derrotes arribin així i no d’una altra manera”