Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dimarts a Sabadell

La situació al món de l’educació marca l’actualitat en les últimes hores. Centres educatius d’arreu de Catalunya, també de Sabadell, s’enfronten a nombrosos problemes quan es tracta de substituir un docent que ha agafat la baixa.

A una de les aules de 1r de Batxillerat de l’Institut Pau Vila de Sabadell fa prop de quatre mesos que els manca un professor de tecnologia. Quan el docent habitual del curs va agafar la baixa, l’aprenentatge de la matèria va començar a trontollar.

Quatre mesos sense professor de tecnologia: què passa amb els substituts?

L’any 2019, just abans de l’arribada de la pandèmia, l’11,8% dels centres de treball a Sabadell eren del sector de la construcció. Ara (dades del tancament del 2022), el percentatge és del 12,3%, segons l’Observatori d’Economia Local de l’Ajuntament.

La construcció guanya pes a Sabadell, tot i la incertesa

La plaça d’Espanya de Sabadell és l’epicentre en els últims mesos d’un seguit d’actuacions per millorar la zona. Aquesta setmana han començat els treballs per renovar la il·luminació de l’indret, amb la instal·lació de 21 nous projectors LED a les façanes que permetran incrementar la visibilitat i la seguretat al barri.

Comencen els treballs per renovar la il·luminació de la plaça d’Espanya

Els veïns del Parc de Catalunya ja han viscut alguns precedents: les barraques per Festa Major de Sabadell, festivals de música i concerts en moments puntuals. Un grup de residents dels barris que envolten l’escenari del Festival Observa, l’amfiteatre del Parc de Catalunya, han fet una crida al civisme durant la celebració del festival.

“Esperem que el Festival Observa no generi molèsties als veïns”

El conseller de Territori, Juli Fernández, va anunciar aquest dilluns que la T-Jove ampliada fins als 30 anys començarà a funcionar a partir del 15 de març a l’àrea de Barcelona i que un mes més tard, al 15 d’abril, ja s’aplicarà a tot Catalunya.

L’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys ja té data

Comentaris
To Top