Ciutat

“Esperem que el Festival Observa no generi molèsties als veïns”

Vistes de l’amfiteatre, on tindrà lloc el festival / Víctor Castillo

Els veïns del Parc de Catalunya ja han viscut alguns precedents: les barraques per Festa Major de Sabadell, festivals de música i concerts en moments puntuals. Un grup de residents dels barris que envolten l’escenari del Festival Observa, l’amfiteatre del Parc de Catalunya, han fet una crida al civisme durant la celebració del festival amb segell sabadellenc. 

“Esperem que no generi gaires molèsties”, demana l’Ana Franco, veïna del barri de la Serra d’en Camaró, que viu a tocar de l’amfiteatre. La Marina García, veïna d’Hostafrancs, també ho viu amb reticències: “L’any passat, sentíem des de casa la música. No ens importa si es respecten els horaris, però el problema és l’incivisme de la gent”, exposa. En aquest sentit, reclamen que es contempli “amb suficient planificació” un desplegament policial per a controlar possibles comportaments incívics. Així i tot, la primera edició d’aquest festival es va tancar sense cap mena d’incidència.

El Festival Observa torna a Sabadell del 25 de maig a l’11 de juny i és un pol d’atracció potent per als amants de la música de Sabadell i altres municipis catalans. De fet, segons dades municipals, un 65% dels d’espectadors del festival l’any 2022 eren de fora de Sabadell. Mou moltes persones: l’any passat, es van celebrar 19 concerts que van sumar unes 19.000 persones, segons dades de l’organització. I no es van produir incidents destacables ni dins ni fora del festival. 

Concerts nocturns i ‘tardeo’

El festival de música mantindrà els concerts nocturns els dijous, divendres i dissabtes, però els diumenges seran diferents. Després de les actuacions familiars de matí, s’eliminen els vermuts electrònics.

Així, s’impulsa un nou format amb les tardes electròniques, amb un beure a les tardes. Com a novetats, l’Observa Fest també canviarà les food trucks de l’any passat per un espai de gastronomia local.

El Festival Observa torna del 25 de maig a l’11 de juny

Comentaris
To Top