Vallès

El Consell Comarcal, víctima d’un atac informàtic

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha denunciat aquest divendres al migdia als Mossos d’Esquadra que ha patit un atac informàtic amb afectacions en el sistema de comunicacions intern de la institució. El ciberatac s’hauria produït durant aquesta passada nit, alterant el normal funcionament de l’organització, que encara no ha estat restablert.

Segons ha explicat la pròpia institució, durant aquest divendres s’han avaluat les conseqüències de l’atac i les seves afectacions i s’ha treballat per restablir tan aviat com sigui possible el sistema informàtic. L’atac ha estat immediatament notificat també a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i s’ha procedit a activar la denúncia a la policia catalana. També s’ha comunicat a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Núria Carrés, gerent del Consell Comarcal, ha explicat que la incidència s’ha descobert a primera hora, quan els treballadors han vist com no podien connectar-se al sistema i no funcionaven les xarxes ni la telefonia. En activar els informàtics, aquests han detectat que es tractava d’un ciberatac.

Comentaris
To Top