Publicitat
Ciutat

El campionat de Sabadell d’Scrabble escolar ja té guanyadors

L’institut Ca n’Oriac va acollir la final de secundària, amb la presència de diversos centres educatius de la ciutat

Segurament tothom hi ha jugat alguna vegada. L’Scrabble s’ha convertit en un dels jocs de taula habituals en moltes llars de la ciutat. Una divertida proposta que té també cabuda en el terreny educatiu. I és que l’institut Ca n’Oriac va acollir aquest dijous al matí la final de secundària del campionat de Sabadell d’Scrabble escolar en català.

Els participants, de 1er i 2n de l’ESO, provenien de l’Escola Serra, l’INS Ca n’Oriac, l’INS Jonqueres i l’INS Escola Industrial. En total, han participat una seixantena de jugadors i jugadores. El Torneig escolar d’Scrabble de Sabadell és una activitat inclosa en l’oferta pedagògica Ciutat i Escola, que organitza l’Ajuntament de Sabadell i en la qual hi col·laboren més de 80 entitats locals.

Els guanyadors

La parella formada per Elsa Camats i Laura Moreno, de l’Escola Serra, ha estat la guanyadora. El segon premi ha estat per Hamza Abarnous i Javier de la Torre, de l’institut Ca n’Oriac. I el tercer lloc ha anat per als alumnes també de l’institut Ca n’Oriac, Valentina Bretones i Jana Gabernet.

Aquest joc de taula contribueix a enriquir el coneixement de la llengua catalana d’una manera lúdica i divertida i a desenvolupar el pensament lògic utilitzant l’estratègia més adient i fent servir la matemàtica elemental. El joc contribueix a millorar especialment la comunicació lingüística i social però també la competència lògica i matemàtica.

Nova cita al calendari

Es preveu que el 19 de maig tingui lloc la final de primària, a l’escola Vedruna – el Carme, en la qual hi participaran les escoles Catalunya, Mas Boadella, Vedruna – El Carme, Sant Nicolau, Jaume Viladoms, IE Virolet i Vedruna – Immaculada.

L’Scrabble és un joc d’origen nord-americà que va tenir un gran èxit a partir dels anys 50. L’escriptor i enigmista Avel·lí Artís i Gener Tisner, el va adaptar al català a la dècada dels 70. El joc es desenvolupa fent servir un tauler de 15×15 caselles i 100 fitxes, seguint la mecànica en què cada jugador intenta assolir més punts mitjançant la construcció de paraules correctes, que poden formarse horitzontalment d’esquerra a dreta o verticalment de dalt avall, i que es poden creuar, crear paral·leles o allargar una paraula del tauler, sempre, tenint un punt de contacte amb una fitxa del tauler.

Publicitat
Comentaris
To Top