Ciutat

Cs Sabadell reclama la creació d’un cos d’agents cívics a Sabadell

L’alcaldable, Joan García, proposa que el cos estigui coordinat amb la Policia Municipal

L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Sabadell, Joan García, ha reclamat la creació d’un cos d’agents cívics “amb les eines necessàries per a la mediació, procediments d’actuació en cas d’emergència, una formació adequada i uniformitat distintiva” davant el que consideren un increment dels actes d’incivisme en els barris de la ciutat. L’objectiu, defensa la formació taronja, és que puguin actuar plenament coordinats amb la Policia Municipal i es converteixin en la primera línia de resposta ràpida contra conductes que atempten contra la ciutadania.

García ha reiterat que l’incivisme “hauria d’estar contestat” immediatament i, en aquest sentit, ha recordat que el pla director de la Policia Municipal ja anava en aquesta direcció quan va fixar que a final de mandat s’hauria d’arribar als 275 agents a Sabadell. Un fet que l’alcaldable ha lamentat que no s’hagi complert i que “ha provocat el fracàs absolut de la policia de barri, infradotada de mitjans”.

“Els barris necessiten referents clars, agents als quals acudir i que puguin donar una resposta ràpida a problemàtiques de diversos tipus”, ha remarcat el líder del grup municipal. García, a més, ha lamentat el retard en l’aprovació de l’ordenança de civisme, “reclamada fins a l’extenuació per Ciutadans”, considerant que engrandeix els problemes de gestió del dia a dia de la ciutat davant de “realitats i situacions complexes que necessiten resposta urgent”.

Publicitat
Comentaris
To Top