Vallès

Incrementa el nombre de busos exprés entre e4 Ripollet i Barcelona els dissabtes

L’Ajuntament considera insuficient la millora i reclama més freqüència entre setmana

La Direcció General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que, a partir d’aquest dissabte 25 de març, es reforçarà la línia del bus exprés (e4) entre Ripollet i Barcelona amb 11 noves expedicions d’anada i de tornada, per tal de donar resposta a l’increment de la demanda que s’ha produït en aquest servei.

Hi haurà un vehicle més amb sortida de Ripollet, de les 7.30 a les 13.30 h i de les 15.30 a les 20.30 h, passant cada mitja hora en comptes de cada hora. Aquesta actuació, que suposa una aportació de la Generalitat d’uns 30.000 euros anuals, arriba un any després d’incorporar diferents millores en les línies d’autobús e4 exprés i 620, valorades en més de 550.000 euros. Tot i ser valorada positivament per l’Ajuntament, la considera insuficient i remarca que no correspon amb els acords adoptats.

La línia e4 va transportar l’any 2022 1.013.935 d’usuaris, un 41,19% més que l’any 2021 i un 15,21% més que l’any 2019, abans de la pandèmia. El regidor de Transport i Mobilitat, Fran Sánchez, recorda que en les diferents reunions mantingudes amb la Direcció General de Transport i Mobilitat es va acordar que un cop la Generalitat tingués el pressupost aprovat, s’incrementaria la freqüència de pas de l’e4 de dilluns a divendres, amb la incorporació d’un vehicle més, i els caps de setmana i festius passaria cada mitja hora, en lloc de cada hora.

El regidor ha reclamat “de manera urgent les millores necessàries per a l’e4 i per al nostre transport públic”, i ha assegurat que mantindrà les converses amb el Departament fins a aconseguir pal·liar la situació de saturació que pateix aquesta línia.

Comentaris
To Top